Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Πλούσιο και το σημερινό αστυνομικό δελτίο

anthropoktonia astynomiaΕξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στην Καβάλα

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, απάτη σε βάρος 62χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στην Καβάλα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 63χρονου ημεδαπού. Αναλυτικότερα, τέλος Αυγούστου του 2014, ο δράστης, μετέβη σε ξενοδοχείο στην Καβάλα και αφού παρουσιάστηκε στην 62χρονη ιδιοκτήτριά του ως έμπορος ηλεκτρονικών ειδών, κατάφερε να την εξαπατήσει πείθοντάς την να καταθέσει σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ως προκαταβολή για την αγορά 20 τηλεοράσεων από αυτόν. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Εξιχνίαση 4 διαρρήξεων σε σχολεία και επιχειρήσεις της Ξάνθης

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερις (4) διαρρήξεις, που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος-Απρίλιος 2014, σε σχολεία και επιχειρήσεις της Ξάνθης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο 21χρονων ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δύο δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας είτε από κοινού είτε ο καθένας μόνος του, διέρρηξαν δύο σχολεία και δύο επιχειρήσεις, στην πόλη της Ξάνθης, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους έξι (6) ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δύο ημεδαποί έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Συνελήφθησαν 3 άτομα, κατηγορούμενα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού

Συνελήφθησαν στις 23-10-2014 το απόγευμα και το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρία (3) άτομα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 20 ετών και ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν.

Ειδικότερα, ο 26χρονος κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, ότι χθες το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν, με άλλους δύο ομοεθνείς του, σε κατάστημα στην Ξάνθη, τους πλησίασαν άγνωστα άτομα και ένα εξ΄ αυτών του επιτέθηκε χτυπώντας τον, με τα χέρια, στο κεφάλι.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν άμεσα σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, κατά την διάρκεια των οποίων, συνέλαβαν χθες το απόγευμα τον 20χρονο και το βράδυ τους άλλους δύο δράστες, διότι όπως προέκυψε, ήταν τα άτομα που πλησίασαν τους τρεις αλλοδαπούς, καθώς επίσης ότι ο 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ήταν αυτός που  κατάφερε τα χτυπήματα στον 26χρονο.

Ο 26χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Σημειώνεται ότι ο 20χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για σωματικές βλάβες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα