Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μια πραγματικά πολιτιστική εκδήλωση, χαλαρή και γλυκιά

DSCN1255 DSCN1273 DSCN1275 DSCN1312 DSCN1314 DSCN1317 DSCN1322 DSCN1335 DSCN1339

Η Παρουσίαση του βιβλίου «Ανάσες και Σκιές της Παλιάς Ξάνθης» που έχει εκδώσει ο Δήμος Ξάνθης στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2014 από του Κέντρο Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, ώρα 7.30 μμ, στο Καφέ Μαριπόζα της Βιργινίας Δαλάτση, στον Πεζόδρομο της Εθνικής. Την ευθύνη της οργάνωσης είχε το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ και το ΔΙΚΤΥΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ.

Την εκδήλωση εκ μέρους του Δικτύου έκανε ο Μιχάλης Σπανίδης. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού  Πασχάλης Λύρατζης, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο επιμελητής  Θανάσης Μουσόπουλος, ο συλλέκτης Τάσος Τεφρωνίδης, ενώ από τους παρόντες / παρούσες συντελεστές μίλησαν οι Θ. Βουγιουκλής, Ελ. Δημητριάδου Εφραιμίδου, Π. Καμπάκη Βουγιουκλή, Γ. Κωτούλας, Χρ. Μιχαλόπουλος, Κ. Ταβουλτσίδης.

Ο Θανάσης Μουσόπουλος έκλεισε την εκδήλωση διαβάζοντας τιμητικά το κείμενο του απουσιάζοντος Θωμά Εξάρχου από τον παρουσιασθέντα τόμο.

Κληρώθηκαν 10 αντίτυπα του Βιβλίου στους παρισταμένους.

Την επόμενη μέρα στο fb η καθηγήτρια του ΔΠΘ και συντελεστής του βιβλίου πολύ χαρακτηριστικά έγραψε:

Η παρουσίαση της έκδοσης του Δήμου Ξάνθης για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης σε επιμέλεια Θ. Μουσόπουλου και τίτλο ´Ανάσες και σκιές της Παλιάς Πόλης´ εξελίχτηκε σε μια πολύ γλυκιά βραδιά. Η οικοδέσποινα του ΜΑΡΙΠΟΖΑ Βιργινία Δαλάτση μας περιποιήθηκε με τις νοστιμιές της κουζίνας της και τις μπίρες ΒΕΡΓΙΝΑ προσφορά της εταιρείας. Οι συντελεστές σύντομοι και περιεκτικοί. Κι αυτό παρά τα εμπόδια της βροχής και -του απαράδεκτου για μια ευρωπαϊκή πόλη- μπλοκαρίσματος επί σαράντα λεπτά στη συμβολή Τσιμισκή και 28 ης Οκτωβρίου που προκάλεσε έμφραγμα σ ολόκληρη την πόλη και λίγο ακόμη και σε μας που δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε….παρόντες και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης, ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, η πανταχού παρούσα Αριστέα Αλατά καθώς και αρκετοί φίλοι.

Σχετικά Άρθρα