Οικολογία Τελευταία Νέα

Εθελοντικός Καθαρισμός Παραλίας Τιμαρίου Από τον φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στην παραλία Τιμαρίου Δήμου Νέστου της ΠΕ Καβάλας, ο εθελοντικός καθαρισμός που διοργάνωσε το 5ο Δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Νέστου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας.

Αρχικά έγινε ενημέρωση των μαθητών από τον Αρχικελευστή του  λιμενικού σταθμού Κεραμωτής για το θαλάσσιο περιβάλλον. Στη συνέχεια οι επόπτες ξεναγοί του Φορέα Διαχείρισης, ενημέρωσαν τους μαθητές για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και πιο συγκεκριμένα για τα αμμοθινικά οικοσυστήματα και τις λιμνοθάλασσες της περιοχής.

Έπειτα οι μαθητές με τους δασκάλους και όλους τους παρευρισκομένους προχώρησαν στον καθαρισμό της παραλίας, ξεχωρίζοντας σε διαφορετικού χρώματος σακούλες τα ανακυκλώσιμα υλικά και καταγράφοντας τα είδη των σκουπιδιών που έβρισκαν,  στα έντυπα της HELMEPA.

Ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε μαζεύοντας αρκετές σακούλες σκουπιδιών, τα οποία και παρέλαβε το όχημα του Δήμου Νέστου, για να τα μεταφέρει για ανακύκλωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά όλων όσων συμμετείχαν στον καθαρισμό , και αποχώρησαν με την ευχή η παραλία να παραμείνει καθαρή.

Σχετικά Άρθρα