Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Άριστες οι εντυπώσεις του Προέδρου των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca Bruno Lima από την Ξάνθη

gusepe siaka

Την Ξάνθη επισκέφτηκε στο πλαίσιο ιδιωτικής του επίσκεψης ο Πρόεδρος των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Αιδ.  & Καθηγητής Don Bruno Lima, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη και στελέχη από την Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Πρόεδρος των Βραβείων ξεναγήθηκε στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, συνάντησε τα εθελοντικά μέλη της Ξάνθης και συνομίλησε μαζί τους για θέματα  πολιτιστικού και του επιστημονικού εθελοντισμού.

Ο  Αιδ. & Καθ. Πρόεδρος των Βραβείων Βruno Lima επισκέφτηκε την Μητρόπολη Ξάνθης, όπου είχε  εγκάρδια συνάντηση με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Γκουτζίνη.

Επίσης, τον Πρόεδρο των Βραβείων υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης,  Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, οι οποίοι συνομίλησαν για θέματα πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της περιοχής.  Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και στελέχη των Βραβείων από την πόλη της Ξάνθης.

Ο Αιδ. Bruno Lima δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι είναι πάρα πολύ χαρούμενος που επισκέφθηκε την πόλη της Ξάνθης, την οποία χαρακτήρισε ένα μαργαριτάρι πολιτισμού και ομορφιάς για την ευρύτερη περιοχή. Ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εκείνον που είναι επίτιμος δημότης Ξάνθης από το 2008 και ότι έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε, καθώς και από την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία των ανθρώπων της πόλης.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος των Βραβείων μετέβη σε εκδήλωση στο νησί της Σαμοθράκης.  Κατά την παραμονή του εκεί επισκέφτηκε το Στασίδι του Αποστόλου Παύλου όπου και προσευχήθηκε. Τόσο ο ίδιος όσο και όλη η αποστολή από την Ιταλία δήλωσαν  ενθουσιασμένοι από τους θρησκευτικούς, πολιτιστικούς και τουριστικούς θησαυρούς της περιοχής και από την αγάπη που εισέπραξαν από τους Έλληνες.

 

Στην φωτογραφία: Από αριστερά: Fabrizio Marsili  Εκπρόσωπος Νέων του Προέδρου, Αιδ. Bruno Lima Πρόεδρος  των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca,  ο Νικόλαος Γερμαντζίδη (ξεναγήση), Maria Gabriella Lima, Ευφροσύνη Λεονταρίδου (διερμηνέας), Βίκυ Μπαφατάκη Γενική Γραμματέας των Διεθνών ΒραβείωνG.Sciacca, Τάσος Θεοδωρακέας Υπεύθυνος Οργάνωσης Εκδηλώσεων.

loading...

Σχετικά Άρθρα