Δράμα Τελευταία Νέα

Το Φεστιβάλ Δράμας στο Τριανόν από τις 23 Οκτωβρίου

DRAMA

Το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον κινηματογράφο Τριανόν από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου.

Η Αθήνα είναι ο πρώτος σταθμός ενός μεγάλου ταξιδιού σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, που το Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2015.

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου το Τριανόν θα προβάλλει τις βραβευμένες ταινίες του φετινού Ελληνικού και Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας, το σύνολο των ελληνικών διαγωνιζόμενων ταινιών και ένα αφιέρωμα στις πολωνικές ταινίες μικρού μήκους.

Υπενθυμίζεται πως φέτος προβλήθηκαν στη Δράμα συνολικά 204 ταινίες σε όλα τα προγράμματά αλλά και τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της, ενώ 38 ταινίες (από τις 165 αιτήσεις που κατατέθηκαν) διεκδίκησαν τα βραβεία του Φεστιβάλ.

Μεγάλος νικητής φέτος αναδείχθηκε ο Θανάσης Νεοφώτιστος και η ταινία Προσευχή με κεντρικό θέμα την ερωτική αφύπνιση σε ένα περιβάλλον σχολικού εκφοβισμού.

H οικονομική κρίση και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα συνεχίζουν να απασχολούν μια μεγάλη μερίδα των νεαρών δημιουργών -είτε ως κεντρικός πυρήνας των ιστοριών τους, είτε ως φόντο σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται: ανεργία, φτώχια, έξαρση του εθνικισμού, ρατσισμός, άστεγοι. Σταθερή θεματική οι διαπροσωπικές σχέσεις (οικογένεια, έρωτας, φιλία), οι υπαρξιακές αναζητήσεις, το επερχόμενο τέλος, η μοναξιά και η τρίτη ηλικία.

Oι βραβευμένες ταινίες του ελληνικού προγράμματος θα προβληθούν την πρώτη και την τελευταία μέρα της εκδήλωσης.

Σχετικά Άρθρα