Καβάλα Τελευταία Νέα

Ξεκινά στο τέλος του μήνα το 2 ο Ανοικτό σπηλαιολογικό σεμινάριο στην Καβάλα

Αφίσα SpilaiologikoSem2014b

Η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «Ο ΧΕΙΡΩΝ» υπό την αιγίδα της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και με συνδιοργανωτή την Διασωστική Ομάδα Καβάλας, διοργανώνει σπηλαιολογικό σεμινάριο στην Καβάλα με τίτλο: «2ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, Καβάλας, Νοέμβριος 2014».

Οι εισηγήσεις του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκπαίδευσης της Διασωστικής Ομάδας  Καβάλας (κτήρια Παιδόπολης, Άγιος Λουκάς) και πρακτική άσκηση σε σπήλαια της περιοχής. Το σεμινάριο θα διεξάγεται τις Παρασκευές 19.00-22.00 (θεωρία) και πρακτική άσκηση τα Σαββατοκύριακα. Η διάρκεια του σεμιναρίο θα είναι από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2014. Στις 24 Νοεμβρίου θα γίνει απονομή βεβαιώσεων στους επιτυχόντες. Η ημερομηνία των εγγραφών και της έναρξης του σεμιναρίου είναι η Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014.

Κύρια θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: Γεωλογία, Χαρτογράφηση, Φωτογράφηση, Αρχαιολογία, Νομοθεσία, Α’ Βοήθειες, Τεχνικές και Υλικά Σπηλαιοεξερεύνησης κ.α.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η δημιουργία ενός πυρήνα σπηλαιοεξερευνητών στο Νομό Καβάλας, αλλά και στις γύρω περιοχές,  που θα αποβλέπει στη συστηματική καταγραφή και συλλογή στοιχείων για τα σπήλαια της ευρύτερης περιοχής, βοηθώντας έτσι στη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου που κρύβεται στον ορεινό όγκο της περιφέρειά μας. Μέσα από την δραστηριότητα αυτή, η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «Ο ΧΕΙΡΩΝ» ευελπιστεί να συμβάλει στην επιστημονική γνώση, την πολιτιστική – τουριστική αξιοποίηση και προβολή της περιφέρειάς μας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα θελήσει να το παρακολουθήσει με την λήξη του οποίου θα δίνεται και η σχετική βεβαίωση.

Σχετικά Άρθρα