fbpx
ΚουζίναΤελευταία Νέα

Χούμους με σωταρισμένα σπαράγγια, αρακά και γογγύλια

salata-sparagia-xtapodi

Για όλες τις ώρες της μέρας!

Υλικά

σπαράγγι – 1 ματσάκι, οι άκρες κομμένες τελείως, τα υπόλοιπα τεμαχισμένο

αρακάς – 1/2 φλιτζάνι φρέσκο

γογγύλια – 1 ματσάκι

πιπεριά jalapeno – 1/2 αφήνουμε κια τα κουκούτσια για πικάντικο αποτέλεσμα

κρεμμύδι φρέσκο – 4-5 κομμένα σε ροδέλες

χυμός λεμονιού – 2 κ.γλ. φρέσκο

αλάτι –

πιπέρι –

ελαιόλαδο –

Για το χούμους

ρεβύθια – 200 γρ. βρασμένα

ταχίνι – 200 γρ.

σκόρδο – 3 σκελίδες λιωμένες

χυμός λεμονιού – από 2 λεμόνια

πάπρικα –

αλάτι –

ελαιόλαδο –

Εκτέλεση

Για το χούμους:

Πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβύθια, προσθέτουμε το ταχίνι και το μισό λεμόνι, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να είναι λεία. Προσθέτουμε περισσότερο λεμόνι και αλάτι να πετύχουμε τη γεύση που θέλουμε. Αν είναι πηχτό το μείγμα το αραιώνουμε με το ζουμί από τα ρεβύθια. Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και πάπρικα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

 

Για τα σωταρισμένα λαχανικά:

Ζεσταίνουμε ένα αρκετά βαθύ τηγάνι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Πριν κάψει τελείως το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τον αρακά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά.

 

Αμέσως μετά προσθέτουμε και τα γογγύλια και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν τα υλικά μας και να απορροφήσουν τα υγρά τους και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Σερβίρουμε με το χούμους!

Σχετικά Άρθρα