Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τρία καταστήματα έκλεισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπ. Δημαρχόπουλος μετά από αίτημα της ΑΕΠΙ

poiothta zohs

Η επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Ξάνθης με πρόεδρο τον ίδιο τν δήμαρχο Μπάμπη Δημαρχόπουλο προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης σε οριστική ανάκληση των αδειών λειτουργίας μουσικής τριών καταστημάτων που βρίσκονται σε δικαστικές περιπέτειες με την ΑΕΠΙ. Και τα τρία μαγαζιά έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν το όργανο, ωστόσο οδηγήθηκαν σε αναβολές ενώ κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης ζητήθηκε (από τον Δήμο) και παρέστη εκπρόσωπος της ΑΕΠΙ που φυσικά επιδείνωσε τα πράγματα σε βάρος των καταστηματαρχών μιας και οι ίδιοι εμφανίσθηκαν ΧΩΡΙΣ νομική υποστήριξη ενόποιον της επιτροπής.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας την οποία υπερψήφισε η παράταξη Δημαρχόπουλου και καταψήφισε η αντιπολίτευση, πρόκειται για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία για την έκδοση της σχετικής άδειας υπέβαλαν στον Δήμο υπεύθυνες δηλώσεις στις οποίες ανέφεραν πως δεν θα κάνουν χρήση μουσικής τα πνευματικά δικαιώματα της οποίας εκπροσωπεί η ΑΕΠΙ. Σύμφωνα με την ΑΕΠΙ κατά τη διάρκεια ελέγχου στα εν λόγω καταστήματα διαπιστώθηκε πως γινόταν χρήση τέτοιας μουσικής και ως εκ τούτου πρέπει να ανακληθεί η άδειά τους από τον Δήμο.

Και οι τρεις επιχειρήσεις υποστήριξαν ότι δεν παίζουν τραγούδια της ΑΕΠΙ και ότι ο έλεγχος έγινε χωρίς να τους ενημερώσουν και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν ανοικτά τα καταστήματά τους.

Τελικώς το σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία (παράταξη Δημαρχόπουλου) την ανάκληση των αδειών και των τριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μάλιστα το ένα ήταν γραμμένο και με λάθος όνομα!!!!) με τα μέλη της Αντιπολίτευσης- επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Μπένης- να καταψηφίζουν.

Σχετικά Άρθρα