Επιστολές Τελευταία Νέα

Τέρμα η κοροϊδία ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ και τώρα τι;;;

Οι θέσεις του πανελλήνιου συλλόγου εργαστηριακών υπαλλήλων ΠΕΔΥ

pedy

         Κάποιοι ανακουφίστηκαν από την διαδοχική μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας. Ξαφνικά κάποια μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, ασφαλιστικές εταιρίες τρίβουν τα χέρια τους καθώς μήνα με το μήνα πολλαπλασιάζονται τα οφέλη τους. Τυχαίο άραγε;; Οι μάσκες πέφτουν. Τα Nοσοκομεία του ΕΣΥ καταρρέουν οικονομικά και όχι μόνο από την εισροή των ασφαλισμένων καθώς και ανασφάλιστων που θέλουν να εξυπηρετηθούν. Με την έλλειψη διαγωνισμών-προμηθειών χωρίς μηχανοργάνωση (σύστημα LIS) και με την διάλυση του συστήματος των ραντεβού, κατάφεραν οι Μονάδες Υγείας να μην έχουν την επισκεψιμότητα που θα έπρεπε να έχουν. Αμέλεια, δόλος, ανικανότητα, κακή πληροφόρηση, έλλειψη πολιτικής βούλησης; Τί από όλα αυτά συνετέλεσε όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μην λειτουργούν όπως θα έπρεπε για να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον ασφαλισμένο;

Ιατροί με 30-35 εξυπηρετούμενους στο ωράριό τους να μην έχουν πλέον προσέλευση ασθενών. Βασικές ελλείψεις ειδικοτήτων ιατρών (νευρολόγων, παιδιάτρων, ουρολόγων, καρδιολόγων, χειρουργών), επιδεινώνουν το πρόβλημα. Εργαστήρια να υπολειτουργούν ή να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω έλλειψης υλικών, αντιδραστηρίων, αναλυτών ή συναδέλφων που καλούνται σε αλλότρια καθήκοντα.

Οι ασφαλισμένοι ήδη βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και είναι βέβαιο πως θα το βάλουν ακόμα περισσότερο. Η ευθύνη της προηγούμενης και της τωρινής πολιτικής ηγεσίας είναι τεράστια.

Η επαναλειτουργία των εργαστηρίων του ΠΕΔΥ είναι μονόδρομος.

Ζητάμε την απρόσκοπτη τροφοδοσία των υποκαταστημάτων σε υλικά, αντιδραστήρια, αναλυτές από τα νοσοκομεία εώς ότου ολοκληρωθούν οι δικοί μας διαγωνισμοί. Να περιληφθούν στον νέο προϋπολογισμό των Νοσοκομείων κονδύλια για υλικά και αντιδραστήρια.

Ζητάμε την άμεση λύση μεταφοράς των εξετάσεων με courier.

Ζητάμε την άμεση αξιοποίηση των δομών του ΠΕΔΥ.

Λέμε ΟΧΙ στην συρρίκνωση και στο κλείσιμο των Μονάδων Υγείας.

Τα Νοσοκομεία να είναι κέντρα αναφοράς των εξετάσεων που δεν εκτελούνται στις Μονάδες Υγείας.

Πρέπει όλοι μαζί γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, να ανατρέψουμε την διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το πείραμα του ΠΕΔΥ έχει μόνο μια δυνατότητα να πετύχει.

Η υπομονή μας έχει πια εξαντληθεί. Τέρμα οι κοροϊδίες. Τέρμα τα ψέματα. Καιρός ο ασφαλισμένος να μάθει πια την αλήθεια.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ

Σχετικά Άρθρα