Κοινωνία Τελευταία Νέα

Συνεχίζει να εντάσσει αγρότες στην αγορά εργασίας το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ

anasa

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑ.Σ.Α. Αγροτικού Χώρου Ξάνθης ΑμΚΕ», έως τον Σεπτέμβριο του 2014, έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των δράσεων της πράξης «Τοπική Σύμπραξη για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων αγροτών- ανέργων και νέων επιστημόνων στον αγροπεριβαλλοντικό και αγροδιατροφικό τομέα», το οποίο απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, άνεργους και ελεύθερους επαγγελματίες, με εξειδίκευση σε επαγγέλματα του αγροκτηνοτροφικού & αγροδιατροφικού τομέα.

Συνολικά υλοποιήθηκαν έξι (6) προγράμματα Κατάρτισης, έντεκα (11) προγράμματα Επιμόρφωσης, ενώ συνεχίζεται η υλοποίηση της Συμβουλευτικής ανέργων, νέων αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, με προσανατολισμό τον αγροτικό, κτηνοτροφικό και αγροδιατροφικό κλάδο. Έως τον Σεπτέμβριο έχουν πραγματοποιηθεί 800 περίπου ώρες συνεδριών Συμβουλευτικής κι αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.

Τελικός στόχος της Πράξης είναι η ένταξη στην αγορά εργασίας όσο το δυνατόν περισσότερων από τους ωφελούμενους της περιοχής της Χωρικής Ενότητας Ξάνθης, με παράλληλη αξιοποίηση της ενδογενούς δυναμικής του αγροτικού χώρου και της υπαίθρου, την ανάδειξη βιώσιμων αναπτυξιακών προτύπων στην ύπαιθρο με βάση την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα την εξωστρέφεια και την τόνωση της απασχόλησης.

Σχετικά Άρθρα