Λάσπη Τελευταία Νέα

Μπαρούφα τα περί βουλγάρικου ψωμιού με σταχτίνη… Δεν προκύπτει τίποτε από τους ελέγχους της Περιφέρειας

foyrnos psomi

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια ΑΜΘ, μετά το θόρυβο με τη φημολογία για ύπαρξη της -άγνωστης- ουσίας «στακτίνη», με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη διενεργήθηκαν έκτακτοι έλεγχοι σχετικά με ψωμί από Βουλγαρία, από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΕΦΕΤ, στην περιοχή των Π.Ε. Δράμας και Ξάνθης.

Συγκεκριμένα στις 30/09/2014 κλιμάκιο ελέγχου μετέβη στην ορεινή περιοχή της Π.Ε. Ξάνθης (Εχίνος, Μελίβοια) και διενήργησε ελέγχους σε αρκετά καταστήματα της περιοχής στα οποία δε βρέθηκε ψωμί προερχόμενο από Βουλγαρία. Από ελέγχους που έχουν διενεργηθεί στην πόλη της Ξάνθης επίσης δεν βρέθηκε ψωμί προερχόμενο από Βουλγαρία.

Στην περιοχή της Π.Ε Δράμας, πραγματοποιήθηκαν επίσης στις 30/09/2014 από κλιμάκιο ελέγχου (ΕΦΕΤ και Τμήμα Εμπορίου της Π.Ε Δράμας) έκτακτοι έλεγχοι και βρέθηκε σε πρατήριο της πόλης της Δράμας, ψωμί εισαγόμενο με νόμιμο τρόπο και σε ημερήσια βάση από Βουλγαρία.

Ελήφθησαν δύο δείγματα ψωμιού ένα μαύρο και ένα τύπου 70% και στάλθηκαν αρμοδίως από τον ΕΦΕΤ για εργαστηριακή ανάλυση, τα αποτελέσματα αναμένονται.

Να σημειωθεί ότι σε προγενέστερες προγραμματισμένες δειγματοληψίες βουλγάρικου ψωμιού στη Δράμα, μετά από εργαστηριακό έλεγχο δεν εντοπίσθηκε «στακτίνη» ούτε άλλες απαγορευμένες ουσίες.

Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι με εντολή Περιφερειάρχη θα συνεχιστούν οι έκτακτοι έλεγχοι σε ανύποπτο χρόνο σε όλη την Περιφέρεια, παράλληλα με τους τακτικούς, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του υγιούς ανταγωνισμού.

Σχετικά Άρθρα