Αγροτικά Τελευταία Νέα

Με τους επιλέξιμους βοσκότοπους ασχολείται η Περιφέρεια ΑΜΘ

boskos probata

Με πρωτοβουλία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Καταπολέμησης Κουνουπιών Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κ. Σωτήρη Παπαδόπουλου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Κομοτηνής σύσκεψη που αφορούσε το συντονισμό των δράσεων για την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Παυλίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, Αντιδήμαρχοι Πρωτογενούς Τομέα και γεωπόνοι των Δήμων της Π.Α.Μ.Θ., ο Δντής του Περιφερειακού Γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γαλάνης, καθώς και εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Κτηνοτρόφων όλης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναδειχθεί το πρόβλημα που προέκυψε από την ανάληψη των Δήμων της υποχρέωσης να κατανείμουν τους επιλέξιμους βοσκοτόπους στα διοικητικά τους όρια, όχι με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες των κτηνοτρόφων αλλά βάσει ενός εγγράφου (Σχεδίου Δράσης) που τους απέστειλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με το οποίο οι επιλέξιμες εκτάσεις για επιδότηση είναι πολύ μειωμένες από τις απαιτούμενες.

Στην ομιλία του ο κ. Παυλίδης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η κτηνοτροφία για την περιοχή μας και την πίεση που θα ασκήσει προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το πρόβλημα της μειωμένης επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια διατίθεται να συνδράμει στην σύνταξη κάθε σχεδίου ή μελέτης που θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στα αποτελέσματα της σύσκεψης συγκαταλέγεται τόσο η εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων στη σύσκεψη της ΚΕΔΕ, όσο και ο καλύτερος συντονισμός των Δήμων για την ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σχετικά Άρθρα