Κοινωνία Τελευταία Νέα

Με τον διοικητή του νοσοκομείου συναντήθηκε η τοπική του Σύριζα Ξάνθης

Συζήτησαν τα προβλήματα στον χώρο της υγείας

 pasxoy nosokomeio

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αποτελούμενη από τον βουλευτή Ξάνθης κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, τον γραμματέα της Ν.Ε. κ. Χατζηθεοδώρου Γιώργο και τον υπεύθυνο του τομέα υγείας  κ. Αδαμίδη Δημήτρη συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πάσχου. Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα του νοσοκομείου και πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική και  ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων. Επισημάνθηκε ο διαφαινόμενος κίνδυνος για την υγεία των Ξανθιωτών λόγω των ελλείψεων προσωπικού σε νευραλγικές κλινικές του νοσοκομείου (π.χ καρδιολογική, παθολογική, αναισθησιολογικό, ψυχιατρική).

Ο διοικητής παρουσίασε τις προσπάθειες που καταβάλλει για την εξεύρεση λύσεων μέσα στα αυστηρά πλαίσια που επιβάλλει το νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις και τις προσπάθειες της διοίκησης, δεν μπορεί να δοθεί ουσιαστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου με προσωρινές μετακινήσεις προσωπικού, χωρίς να γίνει προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων γιατρών του ΕΣΥ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε την υπερπροσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό του νοσοκομείου για να ανταποκριθεί στις ολοένα και μεγαλύτερες υγειονομικές ανάγκες του σκληρά δοκιμαζόμενου πληθυσμού της περιοχής λόγω των μνημονιακών μέτρων (φτώχεια, ανεργία). Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην παράδοση της δημόσιας υγείας στο αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο με την μετατροπή του ΕΣΥ σε ανώνυμη εταιρεία μετόχων (όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος για την υγεία), που μοναδικό σκοπό θα έχει το όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος και όχι την αποκατάσταση της υγείας των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα