Αθλητικά Τελευταία Νέα

Με επιτυχία το πρώτο «Waverunning 2014»

??????????????????????????????? Waverunning 2014 ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος παραθαλάσσιος αγώνας δρόμου στην παραλία Αβδήρων- Κεραμωτής με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας. Στο πρώτο WAVE running έδωσαν το παρόν 76 αθλητές και άφησαν το αποτύπωμά τους στην άμμο γνωρίζοντας το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Διοργανωτές, εθελοντές και WAVE runners έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, απήλαυσαν τις ομορφιές του Εθνικού Πάρκου, μετέδωσαν το μήνυμα «Τρέχουμε για καθαρές παραλίες» και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά

Αγώνας 3km

Τα παιδιά έδωσαν τον δικό τους τόνο στην διοργάνωση και γέμισαν χαμόγελα τους γονείς τους αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους. Μια μέρα πριν τον αγώνα είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να ενημερωθούν για το πολύτιμο φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και να γεμίσουν ενέργεια για την μέρα του αγώνα. Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης τερμάτισε πρώτος στη διαδρομή των 3km. Οι γονείς Δρόσσος Δρόσος και Κυριακή Βασιλειάδου αφού πήραν μέρος στον αγώνα των 10km είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν τα παιδιά τους Βασίλη και Μαρία που ανέβηκαν στο βάθρο για την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Αγώνας 10km

Πριν διεξαχθεί ο αγώνας οι αθλητές προβληματίζονταν αν θα έτρεχαν τη διαδρομή με παπούτσια ή χωρίς. Ο Χρήστος Αραμπατζής έδωσε την απάντηση τρέχοντας με γυμνό πόδι και κατακτώντας την πρώτη θέση στα 10km με χρόνο 47:20. Στην δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν ο Οσκάν Χουσείν και ο Γκορόγιας Βασίλειος με χρόνο 47:25 και 48:04 αντίστοιχα. Ακολούθησαν 41 δρομείς στη γραμμή του τερματισμού , ανάμεσά τους 6 γυναίκες με την Κατερίνα Μολοχίδου να παίρνει την πρώτη θέση με χρόνο 58:39,την Άννα Καραμόσχου τη δεύτερη (1:12:27) και τη Μαρία Αντωνιάδου την τρίτη (1:15:33).

Αγώνας 28km

Η τεχνική ενημέρωση των αθλητών για τον αγώνα των 28km πραγματοποιήθηκε εντός του αρχαιολογικού χώρου των Αβδήρων, όπου ο Δήμαρχος Αβδήρων Τσιτιρίδης Γεώργιος απεύθυνε χαιρετισμό και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές. Στη συνέχεια οι 32 συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς την αφετηρία. Ο Νίκος Σιδερίδης και ο Δημήτρης Φούκας ξεχώρισαν νωρίς από τους υπόλοιπους αθλητές και σε λιγότερο από 1,5 ώρα έφτασαν μαζί στο Δέλτα του Νέστου (18ο km). Ο Καβαλιώτης αθλητής έχοντας την πίεση του Φούκα άνοιξε τον ρυθμό στα τελευταία 10km που είχαν απομείνει για να πάρει την 1η θέση με χρόνο 2:15:49. Με 3 λεπτά διαφορά έφτασε στον τερματισμό ο αθλητής από την Χρυσούπολη καταλαμβάνοντας την 2η θέση. Για την 3η θέση έφτασαν στον τερματισμό χέρι- χέρι ο Αναστάσιος Καλπάκης από την Ξάνθη και Θεόδωρος Πολυχρονίδης από την Καβάλα με χρόνο 2:27:03. Η Μαρίνα Καλαϊτζή ήταν η μοναδική γυναίκα που πήρε μέρος στον αγώνα των 28km και τερμάτισε σε 4 ώρες παρέα με τον σύζυγό της Κώστα Καστανιώτη. Ο Στάθης Ακριτίδης και ο Αναστάσιος Καλπάκης ήταν οι μοναδικοί αθλητές που τερμάτισαν με γυμνό πόδι!

Μέγας Χορηγός: Κτήμα Βουρβουκέλη

Ευχαριστούμε: Τον Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης, Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας, Την Αρχαιολογική Υπηρεσία Αβδήρων, Τον Δήμο Αβδήρων, Τον Δήμο Τοπείρου.

Σχετικά Άρθρα