Έβρος Τελευταία Νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων 2014»

Υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής άμυνας

tams parmenion 2014 (15) tams parmenion 2014 tams parmenion 2014 (1) tams parmenion 2014 (2) tams parmenion 2014 (3) tams parmenion 2014 (4) tams parmenion 2014 (5) tams parmenion 2014 (6) tams parmenion 2014 (7) tams parmenion 2014 (8) tams parmenion 2014 (9) tams parmenion 2014 (10) tams parmenion 2014 (11) tams parmenion 2014 (12) tams parmenion 2014 (13) tams parmenion 2014 (14)

Παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΕΤΟΣ» στο νομό Έβρου, η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2014».

Την άσκηση παρακολούθησαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου.

Διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Υπουργούς και Υφυπουργούς της Κυβέρνησης, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές καθώς και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, ήταν παρόντες στο πεδίο βολής «ΑΕΤΟΣ» και διαπίστωσαν την άρτια επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Αβραμόπουλος απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, πρώτα απ’ όλα σας καλωσορίζουμε. Έχοντας την ευθύνη εξ’ ονόματος της Κυβέρνησης για αυτό τον τόσο σημαντικό, ευαίσθητο εθνικό τομέα, σας διαβεβαιώνω ότι αυτό που σήμερα βιώσατε και είδατε είναι η αντανάκλαση της πραγματικότητας στο χώρο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο χώρο που όπως συνηθίζω να λέω εκδηλώνεται στην πιο περίτρανη μορφή της, η Ελλάδα της τιμής, των αξιών, του καθήκοντος. Και αυτό οφείλεται πάνω απ’ όλα στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ελλάδα παρά και πέρα από την κρίση παραμένει μια ισχυρή χώρα, χάρη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που βρίσκονται πάντοτε στην υπηρεσία του ανώτερου σκοπού τους που είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας και  της ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά και οσάκις χρειαστεί τίθενται στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας.

Κύριε Πρωθυπουργέ σας καλωσορίζω και σας καλώ να πάρετε το λόγο».

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην άσκηση είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα της υπερηφάνειας, η Ελλάδα της ισχύος, η Ελλάδα του κύρους είναι εδώ. Στη Θράκη μας, σε όλη την Πατρίδα μας. Η Θράκη είναι μια από τις πιο ασφαλείς γωνιές της Ελλάδας μας. Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις για αυτή την εξαίρετη, από κάθε πλευρά, άσκηση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της Πατρίδας μας και επαναλαμβάνω ότι είμαστε εδώ, είδαμε με υπερηφάνεια τη δύναμη, την αξιοπρέπεια και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να πω ότι η πολιτεία θα κάνει εκείνο που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθεί με κάθε μέσο στις συνθήκες, στις ανάγκες, ακόμα και με το θέμα του μισθολογίου, για να διασφαλίσει και το μέλλον σε αυτά τα λαμπρά παιδιά. Αυτή είναι η ψυχή του Έλληνα στρατιώτη, που την είδαμε να υπάρχει πίσω από κάθε αεροπλάνο, από κάθε ελικόπτερο, από κάθε άρμα.

Και θέλω κ. Υπουργέ και κ. Αρχηγέ πραγματικά να σας συγχαρώ για αυτή την καταπληκτική εμπειρία που δώσατε σήμερα σε όλους που βρισκόμαστε εδώ. Είναι τιμή για όλους μας που παρευρεθήκαμε στην άσκηση.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Σχετικά Άρθρα