Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Λίγο έξω από την Ξάνθη εξαρθρώθηκε οργανωμένη ομάδα διακίνησης λαθρομεταναστών

12 lathro (2) 12 lathro 12 lathro (1)

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν στις 10-10-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης- Καβάλας (πλησίον κόμβου Χρυσούπολης), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 32 και 29 ετών και δύο ημεδαποί, ένας 44χρονος και μια 29χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος, προκειμένου να το ελέγξουν, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης, πλησίον του κόμβου Χρυσούπολης, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες της Εγνατίας Οδού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά ο 32χρονος και ελαφρά οι 12 μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσε στην ενδοχώρα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, λίγη ώρα αργότερα, οι άλλοι τρεις δράστες, οι οποίοι, όπως προέκυψε, επιβαίνοντες σε δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα), προπορεύονταν και ακολουθούσαν το όχημα του 32χρονου.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα Γενικά Νοσοκομεία Καβάλας και Ξάνθης.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το όχημα του 32χρονου έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκαν επίσης τα παραπάνω οχήματα και το χρηματικό ποσό των 425 Ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα