Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Γιώργος Κολλάρος: Να προστεθεί και ο Δήμος Ξάνθης στον κατάλογο αρνητών της Δήθεν αξιολόγησης και των Απολύσεων

kolaros-03052012

Η πρώτη απόφαση του νέου Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, σχετίζεται με τη διαδικασία αξιολόγησης στο ευρύτερο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Ο κ. Πελετίδης έδωσε εντολή προς τη Γενική Διεύθυνση να μην ξεκινήσει καμία απολύτως διαδικασία στο Δήμο για την αξιολόγηση του προσωπικού.

Θυμίζουμε ότι, μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενάντια στην αξιολόγηση, που συνδέεται άμεσα με τις διαθεσιμότητες και απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων.

«Σαν νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, ενάντια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. που οδηγεί συνολικά τον λαό μας στην φτώχεια και την εξαθλίωση» τονίζεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Όχι» στην αξιολόγηση από Πέραμα και Ναύπλιο.

Τις αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων να μην μετέχουν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου και τον επανέλεγχο των συμβάσεών τους, γνωστοποίησαν σήμερα οι δήμοι Περάματος και Ναυπλιέων.

Για να μην μοιάζει κάπως έτσι το Δημαρχείο, χρειάζεται μαζικός πανεργατικός αγώνας και η συμβολή όλων των Δημοτικών παρατάξεων. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αποδείξει ότι δεν φείδεται κόπων και θυσιών

Συγκεκριμένα, αντίθετο στη αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου και στον επανέλεγχο των συμβάσεών τους, δηλώνει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, εξουσιοδοτώντας τον δήμαρχο, Γιάννη Λαγουδάκη, να προχωρήσει στην έκδοση εντολής προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην αποστείλουν στοιχεία των εργαζομένων του δήμου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετο στη δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων και στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και αυτό γιατί: Βασική επιδίωξή της είναι η προσπάθεια κατεδάφισης του δημοσίου τομέα» τονίζεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.

Την εισήγηση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου να μην μετέχει στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τάχτηκε υπέρ της αξιολόγησης του προσωπικού, αλλά καταδίκασε τη μέθοδο με την οποία προωθείται η αξιολόγηση.

Υπογραμμίστηκε πως «η ποσόστωση, αρίστων, μετρίων και ανεπαρκών υπαλλήλων, που προωθείται από τον Ν.4250/14, νομοτελειακά θα οδηγήσει σε προκατασκευασμένα αποτελέσματα και θα διαλύσει την έννοια της συλλογικότητας δημιουργώντας αρνητικό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων, καταργώντας τη συνεργασία και συναδελφικότητα που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου».

Συμπερασματικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πλειοψηφικά να εκφράσει την αντίθεση του στο νέο τρόπο αξιολόγησης των εργαζομένων των δήμων με βάση το Ν.4250/14, που όπως επισημάνθηκε στόχο έχει την μισθολογική καθήλωση και την απόλυση εργαζομένων, καθώς γίνεται με αδιαφανή και μη αντικειμενικά κριτήρια. Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε από τον δήμαρχο να απέχει από την εφαρμογή της Εγκυκλίου Δ/ΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326 για την αξιολόγηση του προσωπικού και σε ότι άλλο τον αφορά.

 

Σχετικά Άρθρα