Αθλητικά Τελευταία Νέα

Πλατανιάς – SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0

skoda platanias

Από το σημείο του πέναλτι η SKODA ΞΑΝΘΗ γνώρισε την ήττα στο γήπεδο Περιβολίων στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Πλατανιάς με το πέναλτι του Ναζλίδη στο 71′ πήρε τους βαθμούς της νίκης με την ξανθιώτικη ομάδα να έχει πολλές χαμένες ευκαιρίες και δοκάρι με τον Ράνο στο 88′.

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Christian Obodo, Fernando Pereira Wallace, Lucero Adrián, Rennan Gonçalves de Oliveira, Soltani Karim, Αναστασόπουλος Νίκος, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπαρέττας Αργύρης, Μπέρτος Μανώλης, Παπαστεριανός Μανώλης, Ράνος Αντώνιος

Αρχική Ενδεκάδα

1. Ζαρόπουλος Μιχάλης

2. Fernando Pereira Wallace

3. Μπαξεβανίδης Δήμος

4. Λισγάρας Χρήστος

5. Καρυπίδης Χρήστος

6. Christian Obodo

7. Βασιλακάκης Θεόδωρος

8. Alexandre Silva Cleyton

9. Soltani Karim

10. Lucero Adrián

11. Καπετάνος Παντελής

Αναπληρωματικοί

Αναστασόπουλος Νίκος

Γούτας Δημήτρης

Μπαρέττας Αργύρης

Μπέρτος Μανώλης

Παπαστεριανός Μανώλης

Ράνος Αντώνιος

Περιγραφή αγώνα

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπής του πρωταθλήματος η δράση της Superleague συνεχίστηκε με την 7η αγωνιστική ημέρα. Η SKODA ΞΑΝΘΗ στην πρεμιέρα του Ραζβάν Λουτσέσκου στην άκρη του πάγκου της φιλοξενήθηκε από τον Πλατανιά στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων την Κυριακή το απόγευμα. Οι γηπεδούχοι έχοντας μία νίκη στα πρώτα πέντε παιχνίδια ζητούσαν την επιστροφή στις επιτυχίες μετά την ήττα με 0-1 από τον Αστέρα Τρίπολης. Η ξανθιώτικη ομάδα που δεν είχε «σύμμαχο» την παράδοση στην Κρήτη, πήγε να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά έχοντας απουσίες όπως ήταν αυτή του τιμωρημένου Φλίσκα καθώς επίσης και του ανέτοιμου Ρούντι αλλά και των τραυματιών Κυριακίδη – Τριάδη.
Οι πρώτες επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για την βασική 11άδα της SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν ο Ζαρόπουλος στο φετινό του ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια, οι Γουάλας – Μπαξεβανίδης στα πλάγια της άμυνας, οι Καρυπίδης – Λισγάρας το αμυντικό «δίδυμο», ο Ομπόντο με τους Βασιλακάκη, Κλέιτον, Σολτάνι και Λουσέρο στη μεσαία γραμμή με τον Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης.
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του αγώνα το παιχνίδι στη συνέχεια απόκτησε ρυθμό με τους δύο αντιπάλους να προσπαθούν να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η SKODA ΞΑΝΘΗ ανέβαζε σταδιακά την απόδοσή της και είναι γεγονός ότι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις με τον Σολτάνι (2) και τους Κλέιτον – Καπετάνο. Ο Πλατανιάς είχε κάποιες επιθέσεις στις οποίες όμως δεν ανησύχησε τον Ζαρόπουλο και το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ με τις εντυπώσεις να… «πηγαίνουν» στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι γηπεδούχοι φάνηκαν να μπαίνουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας και μία καλή στιγμή με τον Κουλιμπαλί. Η πρώτη αλλαγή του Λουτσέσκου ήταν ο Ράνος στη θέση του Καπετάνου με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ενώ λίγο αργότερα μπήκε ο Ναζλίδης για τον Πλατανιά. Στην πρώτη του προσπάθεια κέρδισε πέναλτι σε μία φάση με τον Καρυπίδη και ευστόχησε στο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Μήτσιος κάνοντας το 1-0.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ προχώρησε και δεύτερη αλλαγή με τον Ολιβέιρα να παίρνει τη θέση του Λουσέρο και να προσπαθεί να ανεβάσει την απόδοσή της. Προς το τέλος απείλησε με τον Παπαστεριανό, τον Κλέιτον και τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες με το δοκάρι του Ράνου και το τετ α τετ του Σολτάνι. Στις καθυστερήσεις ο Λισγάρας νικήθηκε από τον τερματοφύλακα στην κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Οι καλύτερες στιγμές

15’ Το σουτ του Τόρες μπλόκαρε ο Ζαρόπουλος.
20’ Σέντρα με εξωτερικό φάλτσο του Μπαβανίδη πέρασε λίγο άουτ.
21’ Ο Σολτάνι σε θέση βολής αστόχησε από κοντά χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία.
25’ Καπετάνος και Σολτάνι συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να αστοχεί σε νέο τετ α τετ σουτάροντας άουτ.
30’ Ο Μιλούνοβιτς έκανε το άστοχο σουτ.
32’ Ο Καπετάνος σε καλή θέση σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
36’ Σουτ – βολίδα από τον Κλέιτον λίγο άουτ!
41’ Πολύ καλή μπαλιά του Κλέιτον στον Καπετάνου που κοντρόλαρε λάθος την μπάλα και η ευκαιρία χάθηκε.
44’ Το σουτ του Μενδρινού μπλόκαρε ο Ζαρόπουλος.

49’ Η προσπάθεια του Κουλιμπαλί σταμάτησε στον Μπαξεβανίδη.
70’ Ο Ναζλίδης μπήκε στην περιοχή κέρδισε πέναλτι και ευστόχησε από τα 11 βήματα κάνοντας το 1-0.
76’ Κεφαλιά του Γκόμεζ άουτ.
81’ Ο Παπαστεριανός έκανε το πλασέ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
86’ Το σουτ του Κλέιτον ήταν άστοχο.
89’ Ο Μπαξεβανίδης έκανε την σέντρα με τον Ράνο να πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να αποκρούεται από το δοκάρι!
90’ Νέο χαμένο τετ α τετ για τον Σολτάνι που σούταρε άουτ.
93′ Κεφαλιά του Λισγάρα που αποκρούεται μετά δυσκολίας από τον πορτιέρο του Πλατανιά.

Διαιτητές

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Α’ Βοηθός: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Β’ Βοηθός: Ιωάννης Κοντίζας (ΕΠΣ Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Κίτρινες: 14’ Μπαξεβανίδης, 19’ Τετέ, 27’ Λισγάρας, 35’ Δημήτρης, 87’ Τσουράκης
Κόκκινες:

Συνθέσεις

Πλατανιάς: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Αγκιλέρα, Άλκης, Μαχαμάτ, Τετέ, Μενδρινός, Γκόμες, Μιλούνοβιτς (64’ Τσουράκης), Τόρες (83’ Ιτούα).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Λουσέρο (73’ Ολιβέιρα), Ομπόντο (78’ Παπαστεριανός), Βασιλακάκης, Κλέιτον, Καπετάνος (62’ Ράνος), Σολτάνι.

Σχετικά Άρθρα