Η 9 η Πανελλήνια Φθινοπωρινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων στην Ξάνθη - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η 9 η Πανελλήνια Φθινοπωρινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων στην Ξάνθη

manitaria

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Αν. Μακ. & Θράκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απογόνων Προσφύγων Άνω Καρυόφυτου και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νεολαίας Καρυόφυτου, πραγματοποιούν στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου σειρά εκδηλώσεων με θέμα την «9η Πανελλήνια Φθινοπωρινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων».

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν τα μανιτάρια και τη φύση, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν για τον παράξενο και μυστηριώδη κόσμο των μανιταριών,  να τα γνωρίσουν στον φυσικό τους χώρο μέσα από την αναζήτηση, τη συλλογή  και σεμινάρια με  την καθοδήγηση ανθρώπων με μεγάλη γνώση και εμπειρία στα υπέροχα μανιτάρια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014: Στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη, Ώρα 19:00: Σεμινάριο μανιταρογνωσίας, με τους  Γιώργο Κωνσταντινίδη και Παναγιώτη Παναγιωτίδη.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014: Στην πλατεία του Άνω Καρυοφύτου: 10:00: Αναζήτηση μανιταριών και τρούφας (στις περιοχές: Καρυοφύτου, παραποτάμιου δάσους Νέστου και/ή Λειβαδίτη). 14:00: Φαγητό & μουσική διασκέδαση,  16:30: Έκθεση μανιταριών και τρούφας και σεμινάρια μανιταρογνωσίας. 17:30: Μουσική διασκέδαση.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014: Στην πλατεία του Άνω Καρυοφύτου: 10:30: Ελεύθερη αναζήτηση μανιταριών και τρούφας (στις περιοχές:  Καρυοφύτου, παραποτάμιου δάσους Νέστου και/ή Λειβαδίτη). 10:30: Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες της εκδήλωσης είναι δωρεάν και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Πληροφορίες  Τηλ.: 6974889879.

Σχετικά Άρθρα