Αθλητικά Τελευταία Νέα

SKODA ΞΑΝΘΗ- Λεβαδειακός 2-0 ανάσα για την ομάδα μας (video με τα γκόλ)

skoda lebadiakos

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η SKODA ΞΑΝΘΗ το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδό της. Η ξανθιώτικη ομάδα ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι επικράτησε με 2-0 επί του Λεβαδειακού χάρη στα πρώτα γκολ που σημείωσαν οι Παντελής Καπετάνος (37’) και Σίλβα Κλέιτον (89’). Στο 77’ αποβλήθηκε ο Ζίτο του Λεβαδειακού με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ντεμπούτο με τη φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ πραγματοποίησαν οι Ρούντι – Κλέιτον.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Σάββας Παντελίδης(Λεβαδειακός): «Η παρουσία μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ κακή παρά το γεγονός ότι η SKODA ΞΑΝΘΗ δεν ήταν καλή. Δεν θυμάμαι καμία στιγμή που να ανταποκριθήκαμε στον αγώνα. Αν κρίνουμε από τις ευκαιρίες στο α’ μέρος δεν έπρεπε να ήμασταν πίσω στο σκορ. Από την πλευρά μας αντιδράσαμε μόνο στο β’ μέρος έχοντας μεγαλύτερο ποσοστό κατοχή μπάλας αλλά και πάλι δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες Μετά την αποβολή ρισκάραμε λίγο παραπάνω μιας και δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Είχαμε καλές στιγμές προς το φινάλε για να ισοφαρίσουμε αλλά στο τέλος δεχθήκαμε και δεύτερο τέρμα. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.»
Τάσος Σιδερίδης (SKODA ΞΑΝΘΗ): «Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για μας καθώς είχαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση με την αλλαγή προπονητή. Μαζί με τους κ.κ. Νεντίδη- Μαλαδένη προσπαθήσαμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα και να βγάλουμε αποφασιστικότητα και φυσικά να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είχαμε άγχος στην αναμέτρηση, στο α’ μέρος ελέγχαμε τη ροή του αγώνα χωρίς όμως να δημιουργήσουμε ευκαιρίες αλλά και χωρίς να απειληθούμε. Στις αρχές του β’ μέρους ο Λεβαδειακός πήρε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά μετά υπήρξαν για μας οι φάσεις για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Ο Κυριακίδης μας κράτησε στις δύο φάσεις στο τέλος του αγώνα. Ήταν μία σημαντική νίκη και κοιτάζουμε μπροστά. Οι βαθμοί μας δίνουν ώθηση αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βγάλουμε ποιότητα και ταχύτητα στο γήπεδο και να δει και ο κόσμος καλύτερο ποδόσφαιρο.»

Εισιτήρια: 1.208
Εισπράξεις: 6.103 €

Περισσότερα για τον αγώνα

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Carlos Wilson Cachicote da Rocha “Rudy”, Lucero Adrián, Rennan Gonçalves de Oliveira, Soltani Karim, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Κομεσίδης Δημήτρης, Κυριακίδης Δημήτρης, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπέρτος Μανώλης, Παπαστεριανός Μανώλης, Ράνος Αντώνιος, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Κυριακίδης Δημήτρης

2. Κομεσίδης Δημήτρης

3. Μπαξεβανίδης Δήμος

4. Λισγάρας Χρήστος

5. Καρυπίδης Χρήστος

6. Φλίσκας Κώστας

7. Lucero Adrián

8. Carlos Wilson Cachicote da Rocha “Rudy”

9. Soltani Karim

10. Rennan Gonçalves de Oliveira

11. Καπετάνος Παντελής

Αναπληρωματικοί

Alexandre Silva Cleyton

Βασιλακάκης Θεόδωρος

Γούτας Δημήτρης

Ζαρόπουλος Μιχάλης

Μπέρτος Μανώλης

Παπαστεριανός Μανώλης

Ράνος Αντώνιος

Περιγραφή αγώνα

Με τον Νίκο Νεντίδη στην άκρη του πάγκου της, η SKODA ΞΑΝΘΗ υποδέχθηκε στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague τον Λεβαδειακό. Δύο ομάδες που στις τρεις πρώτες αγωνιστικές δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν τους βαθμούς της νίκης και ήθελαν να αυξήσουν την βαθμολογική τους συγκομιδή. Το απόγευμα του Σαββάτου στο “SKODA ΞΑΝΘΗ Arena” η ξανθιώτικη ομάδα παρατάχθηκε με τρεις αλλαγές στην βασική της σύνθεση καθώς οι Μπέρτος, Ομπόντο και Γουάλας που είχαν ξεκινήσει στα Γιάννινα έδωσαν τις θέσεις τους στους Μπαξεβανίδη, Ολιβέιρα Ρενάν και Ρούντι, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Superleague.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ ξεκίνησε πιο δυνατά και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Λεβαδειακό πρωτίστως να προσπαθεί να βρει τα αμυντικά του πατήματα και να «αναχαιτίζει» σχετικά εύκολα τις επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων. Σε ένα πρώτο μισάωρο χωρίς καμία καλή ευκαιρία με ένα φάουλ του Λουσέρο να μπλοκάρει εύκολα ο Στρατηλάτης και δύο αποτυχημένες απόπειρες για «γεμάτα» σουτ του Μάντζιου από πλευράς φιλοξενούμενων.
Στο 37ο λεπτό όμως ο Δήμος Μπαξεβανίδης από δεξιά έκανε την προσπάθεια και την κάθετη πάσα και ο Καπετάνος αφού έβγαλε εκτός μάχης τον προσωπικό του αντίπαλο με προβολή άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0.
Με μία αλλαγή για τον Λεβαδειακό ξεκίνησε το β’ ημίχρονο με τον Σάββα Παντελίδη να περνά τον Παππά στη θέση του Άνταμ ενώ λίγο αργότερα, στο 50’ ο Κλέιτον Σίλβα πέρασε στην θέση του Ολιβέιρα στο ντεμπούτο του με την SKODA ΞΑΝΘΗ. Ο Λουσέρο λίγο πριν το 60’ παραλίγο να σκοράρει ενώ οι αλλαγές από τους δύο πάγκους συνεχίστηκαν με την είσοδο του Μπορνταγκαράι αντί του Μιλοσάβλιεβ για τους φιλοξενούμενους και του Βασιλακάκη αντί του Ρούντι. Η ξανθιώτικη ομάδα ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα παρά τις διορθωτικές κινήσεις του τεχνικού της ομάδας της Λιβαδειάς.
Στην συνέχεια άλλαξαν και οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι με τον Ζίτο να αντικρίζει την 2η κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται. Η SKODA ΞΑΝΘΗ δημιούργησε κι έχασε μερικές ακόμη ευκαιρίες με το 1-0 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος και τις καλές στιγμές του Μπορνταγκαράι και Βούκσεβιτς.

Οι καλύτερες στιγμές

36’ Ο Μπαξεβανίδης έκανε την προσπάθεια και την πάσα από δεξιά και ο Παντελής Καπετάνος με προβολή σημείωσε το 1-0.
47’ Το φάουλ του Κονέ πέρασε άουτ.
58’ Λουσέρο και Ρούντι άλλαξαν την μπάλα αλλά στο ένα – δύο ο πρώτος δεν μπόρεσε να παρεμβληθεί στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει.
65’ Φάουλ του Κλέιτον κεφαλιά του Καρυπίδη, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
76’ Ο Βασιλακάκης έσπασε την μπάλα από δεξιά στον Μπαξεβανίδη που προωθήθηκε αλλά το σουτ του τελευταίου δεν βρήκε τον στόχο.
78’ Ο Σολτάνι βγήκε σε θέση τετ αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.
86’ Ο Μπορνταγκαράι έκανε το σουτ από καλή θέση που κατέληξε κόρνερ ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Βούκσεβιτς.
89’ Ο Σολτάνι έδωσε την ασίστ στον Κλέιτον και ο τελευταίος με πλασέ σημείωσε το 2-0.

Διαιτητές

Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (ΕΠΣ Άρτας)
Α’ Βοηθός: Μαγιάννης Χρήστος (ΕΠΣ Άρτας)
Β’ Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (ΕΠΣ Καστοριάς)
4ος Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Κίτρινες: 55’ Κλέιτον, 65’ Λισγάρας, 68’ Ζίτο, 70’ Γεωργιάδης, 74’ Φλίσκας, 77’ Ζίτο, 84’ Μπαξεβανίδης
Κόκκινες: 77’ Ζίτο

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Φλίσκας, Λουσέρο, Σολτάνι, Ολιβέιρα (50’ Κλέιτον), Καπετάνος (79’ Ράνος), Ρούντι (64’ Βασιλακάκης).
Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Γεωργιάδης, Κώτσιος, Τόμας (81’ Πρόγιτς), Άνταμ (46’ Παππάς), Γκόμεζ, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60’ Μπορνταγκαράι), Βούκσεβιτς.

Σχετικά Άρθρα