Έβρος Τελευταία Νέα

Αλβανός διακινητής προσπάθησε να προωθήσει με το φορτηγάκι του τέσσερεις λαθρομετανάστες (διέφυγε της σύλληψης)

lathro albanos

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ερευνών για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης, την 10-9-2014, πρώτες πρωινές ώρες, εντόπισαν, σε δασική περιοχή της Ροδόπης, τον 29χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, και να μεταφέρει με αυτό τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να συλλάβουν τον δράστη, αυτός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους, αρχικά ανέπτυξε ταχύτητα με το όχημα, ενώ στη συνέχεια το ακινητοποίησε, αποβίβασε τους μη νόμιμους μετανάστες από αυτό και τράπηκε πεζός σε φυγή, σε δύσβατη δασική περιοχή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή στις αρχές της Βουλγαρίας. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 3.335 ευρώ και 405 λεκ Αλβανίας.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, πλαστογραφία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα