Επιχειρηματικότητα Τελευταία Νέα

Γ. Ορφανός «Τα Επιμελητήρια αποτελούν σημαντικό αναπτυξιακό βραχίονα της χώρας»

orfanos EBE (3) orfanos EBE orfanos EBE (1) orfanos EBE (2)

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών στην 79 η ΔΕΘ, εγκαινίασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Ορφανός, τόνισε πως τα επιμελητήρια αποτελούν σημαντικό αναπτυξιακό βραχίονα της χώρας, καθώς όπως σημείωσε, στηρίζουν το ζωντανό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας που είναι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

«Οι επιμελητηριακοί φορείς έχουν συμβουλευτικό ρόλο στα νομοθετήματα που καταρτίζουν τα αρμόδια υπουργεία. Παράλληλα, διευκολύνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της λειτουργίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και ενημερώνουν τα μέλη τους για διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της αγοράς», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Αναφερόμενος στο θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια από 1 η Ιανουαρίου του 2015, ο κ. Ορφανός επισήμανε πως είναι ένα ζήτημα που εξετάζεται από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ενώ εκτίμησε πως θα δοθεί λύση. «Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα μας επιτρέψουν να αναδείξουμε και πάλι το «επιχειρείν», σε αιχμή της ανάπτυξης», σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. (σ.σ. εκτιμώ ότι με το που θα καταργηθεί η υποχρέωση της εγγραφής των επιχειρήσεων στο ΕΒΕ της Ξάνθης θα επέλθει και κατάρρευση για την δομή της περιοχής!).

Σχετικά Άρθρα