Επιστολές Τελευταία Νέα

Άγγιγμα Ψυχής: 1 ος Φειδιππίδειος Δρόμος 2014 Δεύτερος ο Γιάννης Πυργελής των Xanthi Runners 247 χιλιόμετρα σε 31 ώρες και 58 λεπτά

giannhs pyrgelhs

«Όχι η ένταση αλλά η διάρκεια του υψηλού αισθήματος κάνει τον ανώτερο άνθρωπο»(Νίτσε). Ήταν 15 του Ιούνη εν έτος 2013 όταν το αθλητικό τρίο του ΠΗΓΑΣΟΥ με τον Γιάννη Πυργελή επικεφαλή τότε, σημερινό πρόεδρο και ακρογωνιαίο λίθο των XANTHI RUNNERS, μετείχε και έκλεψε τα βλέμματα στο 1ο XTERRA GREECE  Λίμνη Πλαστήρα 15 Ιουνίου 2013. 25 Αιώνες μετά, ο Γιάννης Πυργελής ακούμπησε, ανάσανε και ιχνηλάτησε τα χνάρια και τις σιωπές του Αθηναίου Ημεροδρόμου Φειδιππίδη.

Πηγαίνοντας λοιπόν ξανά προς τα μέρη που δείχνει η καρδιά του, μέσα σε ατμόσφαιρα ανυπομονησίας και δυνατών συγκινήσεων, ο Γιάννης ξαναπέρασε από την προσωπική εμπειρία στον συλλογικό μύθο. Δημοφιλής Πρέσβης ανθρωπιάς και προσδοκιών, ανεπηρέαστος από την καλπάζουσα φθορά του χρόνου.

Με τον άνεμο της σκέψης του να συνυπάρχει γλυκύτατα σταθερά με την τραχύτητα και το υπερβατικό της προσπάθειάς του, πιστοποίησε ξανά ότι στην Πόλη- Αγορά Της Ξάνθης εξακολουθούν κάποια από τα παιδιά της να πλένουν τα κουρασμένα πόδια των αγγέλων με κινήσεις απροσδόκητης καρποφορίας.

ΓΙΑΝΝΗ

Να παραμείνεις καθαρός,

για πάντα,

τόσο καθαρός που να πονάει.

Ταπεινά υποκλινόμενος

Μιχάλης Σπανίδης

07/09/2014

Σχετικά Άρθρα