Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Νέος πρόεδρος στον φορέα διαχείρισης Οροσειράς της Ροδόπης

kexagiogloy stayros

Δημοσιεύθηκε σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σύμφωνα με την οποία νέος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) ορίζεται ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος κ. Κεχαγιόγλου Σταύρος M.Sc. Δασολόγος.

Σχετικά, ο κ. Κεχαγιόγλου Σταύρος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για αυτή της την απόφαση. Θεωρώ ότι δικαιώθηκε ο αγώνας που έκανα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο κρατούσα τα ηνία του Φορέα, διότι όχι μόνο στάθηκε όρθιος ο Φορέας πάρα τα σημαντικά προβλήματα (παύση πληρωμών, κ.α.) τα οποία αντιμετωπίσαμε κατά καιρούς, αλλά έγιναν και σημαντικά βήματα, όπως η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα BioEUParks, η προσπάθεια ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού στο Παγκόσμιο Δίκτυο Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO, η ανάδειξη του προβλήματος ρύπανσης του ποταμού Νέστου από τη Βουλγαρία, όπου και καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην αρμόδια επιτροπή στην Βουλή, προβολή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ) εντός και εκτός Ελλάδας, συνεργασίες με άλλα Ευρωπαϊκά Πάρκα, εκπροσώπηση του Φορέα σε επιτροπές, συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, έγκριση νέου τεχνικού δελτίου, κ.α.

Ο Φορέας αποτελεί κομμάτι από την ζωή μου. Πήρα δύναμη για να συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερο σθένος για την προστασία και ανάδειξη του ΕΠΟΡ ώστε να γίνει ένα από τα καλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης.»

 

Σχετικά Άρθρα