Ατζέντα Τελευταία Νέα

Μια αξιόλογη δουλειά γίνεται στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων

moyseio abdhron

Για το φθινόπωρο του 2014 η ΛΑ΄ Εφορεία, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει καθιερώσει, οργανώνει μια σειρά επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων με σκοπό την ψυχαγωγία στους χώρους του μουσείου και την γνωριμία του κοινού με αρχαιολογικά ευρήματα της ΠΕ Ξάνθης και γειτονικών περιοχών.

Για τον Σεπτέμβριο προγραμματίζονται οι εξής δράσεις:

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου: Διάλεξη στο μουσείο Αβδήρων. Η αρχαιολόγος της ΙΘ΄ΕΠΚΑ κ. Μαρίνα Τασακλάκη θα μας παρουσιάσει τις τελευταίες έρευνες που γίνονται στην χερσόνησο της Μολυβωτής (Αρχαία Στρύμη;) της ΠΕ Ροδόπης. Τίτλος διάλεξης: «H άγνωστη πόλη της χερσονήσου της Μολυβωτής». Ώρα: 8.00 μ.μ. Χώρος: αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μουσείου Αβδήρων.

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου: Στοχευμένη ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο Αβδήρων από την Προϊσταμένη της ΛΑ΄ΕΠΚΑ κ. Κωνσταντίνα Καλλιντζή. Συνάντηση στον αρχαιολογικό χώρο, στις 11 π.μ. Στο κοινό θα διανεμηθεί δωρεάν εποπτικό υλικό. Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα των συμμετεχόντων.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις αυτές, για τις οποίες θα υπάρξει και ιδιαίτερη ενημέρωση όταν θα πλησιάζει ο χρόνος πραγματοποίησής της.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της ΛΑ΄ ΕΠΚΑ

Κωνσταντίνα Καλλιντζή Αρχαιολόγος με βαθμό Β΄

Σχετικά Άρθρα