Αθλητικά Τελευταία Νέα

Κύπελο: SKODA ΞΑΝΘΗ – Νίκη Βόλου 1-0

skoda nikh boloy

Υπό το βλέμμα του μεγαλομετόχου Χρήστου Πανόπουλου και του νέου της προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου, η SKODA ΞΑΝΘΗ έκανε το πρώτο νικηφόρο βήμα στο θεσμό του κυπέλλου. Το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδό της επικράτησε με 1-0 επί της Νίκης Βόλου με το γκολ που σημείωσε ο Αντώνης Ράνος στο 82 ο λεπτό. Η ξανθιώτικη ομάδα ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ξεκινώντας με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο.

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Carlos Wilson Cachicote da Rocha “Rudy”, Christian Obodo, Lucero Adrián, Soltani Karim, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Κομεσίδης Δημήτρης, Κυριακίδης Δημήτρης, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπαρέττας Αργύρης, Μπέρτος Μανώλης, Παπαστεριανός Μανώλης, Ράνος Αντώνιος, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Ζαρόπουλος Μιχάλης

2. Μπαξεβανίδης Δήμος

3. Μπέρτος Μανώλης

4. Λισγάρας Χρήστος

5. Γούτας Δημήτρης

6. Βασιλακάκης Θεόδωρος

7. Παπαστεριανός Μανώλης

8. Soltani Karim

9. Carlos Wilson Cachicote da Rocha “Rudy”

10. Christian Obodo

11. Ράνος Αντώνιος

Αναπληρωματικοί

Alexandre Silva Cleyton

Lucero Adrián

Καπετάνος Παντελής

Κομεσίδης Δημήτρης

Κυριακίδης Δημήτρης

Μπαρέττας Αργύρης

Φλίσκας Κώστας

Περιγραφή αγώνα

Πρεμιέρα στο θεσμό του κυπέλλου κι επιστροφή στη φάση των ομίλων για όλες τις ομάδες και την SKODA ΞΑΝΘΗ. Την Τετάρτη το απόγευμα η ξανθιώτικη ομάδα αντιμετώπισε στο πρώτο παιχνίδι της Β’ Φάσης τη Νίκη Βόλου στο γήπεδό της, στο πρώτο από τα τρία ματς του ομίλου. Ο Νίκος Νεντίδης με τον Τάσο Σιδερίδη επέλεξαν μία 11άδα με κάποιες αλλαγές προσώπων συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε για πρώτη φορά φέτος ο Μιχάλης Ζαρόπουλος ενώ την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Γούτας και Λισγάρας. Στο κέντρο οι Ομπόντο, Παπαστεριανός, Βασιλακάκης και οι Σολτάνι – Ρούντι σε πιο επιθετικό ρόλο με τον Ράνο στην κορυφή της επίθεσης. Το παιχνίδι παρακολούθησε από τα επίσημα και ο νέος προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ Ραζβαν Λουτσέσκου.
Στο πρώτο μέρος η ξανθιώτικη ομάδα προσπάθησε να πιέσει τη Νίκη Βόλου φτάνοντας κάποιες στιγμές σε θέση βολής ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει. Μεταξύ άλλων είχε δοκάρι με τον Σολτάνι και άλλες τρεις ευκαιρίες αλλά αυτές δεν μετουσιώθηκαν στο τέρμα που θα έδινε το προβάδισμα. Στην ανάπαυλα στη θέση του Μανώλη Παπαστεριανού μπήκε ο Σίλβα Κλέιτον σε μία προσπάθεια να πιέσει ακόμη περισσότερο η SKODA ΞΑΝΘΗ. Καλές στιγμές στο β’ μέρος δεν υπήρχαν όσο κι αν το ήθελαν οι γηπεδούχοι που πέρασαν στο παιχνίδι και τους Λουσέρο – Καπετάνο. Η ξανθιώτικη ομάδα είχε την κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως η Νίκη Βόλου δεν απειλήθηκε. Όλα αυτά μέχρι το 82’, χρονικό σημείο στο οποίο ο Αντώνης Ράνος με σουτ μέσα από την περιοχή εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Μπέρτου σημειώνοντας το τελικό 1-0.

Οι καλύτερες στιγμές

13’ Το φάουλ του Ομπόντο από πλάγια θέση απέκρουσε ο Ταΐρης.
18’ Ο Ράνος μπήκε στην περιοχή από πλάγια όμως το σουτ του ήταν άστοχο.
21’ Γκολ που πέτυχε η Νίκη Βόλου ακυρώθηκε σαν off side.
24’ Δοκάρι και άουτ από το σουτ στην κίνηση του Σολτάνι!
30’ Ο Ράνος έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει αστοχώντας από θέση βολής.
36’ Ο Βασιλακάκης καθυστέρησε στην περιοχή και τον ανέκοψαν οι αμυντικοί.

47’ Το φάουλ του Κλέιτον πέρασε μόλις άουτ.
50’ Κεφαλιά του Τζιώρα απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζαρόπουλος.
51’ Νέα κεφαλιά αυτή τη φορά του Ίβενς πέρασε άουτ.
70’ Την κεφαλιά του Ράνου έδιωξε ο Ίβενς.
83’ Μετά από σέντρα του Μπέρτου, ο Ράνος με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-0.
89′ Ο Ζαρόπουλος νίκησε στο τετ α τετ τον Σταμπολζίεφ.

Διαιτητές

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Α’ Βοηθός: Σίπκας Ιωάννης (ΕΠΣ Πέλλας)
Β’ Βοηθός: Πάτρας Πέτρος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Κυριαζίδης Γιώργος (ΕΠΣ Έβρου)
Κίτρινες: 32’ Λάουκς
Κόκκινες:

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γούτας, Παπαστεριανός (46’ Κλέιτον), Βασιλακάκης, Ομπόντο (69’ Καπετάνος), Σολτάνι, Ρούντι (54’ Λουσέρο), Ράνος.
Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Ίβενς (87’ Γιαννιτσάνης), Λάουκς, Αργυρίου, Τσουκάνης, Μάρτινς, Καρασαλίδης, Αργύρης, Τζιώρας (64’ Σκούρτης), Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης (73’ Σταμπολζίεφ).

 

Σχετικά Άρθρα