ΑτζένταΤελευταία Νέα

Θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ «οδός ονείρων»

εργαστήρια cine theatre1 εργαστήρια Θεάτρου στη ΦΕΞ

Δεν αναζητούμε την ιστορική πραγματικότητα αλλά τον τρόπο απόδοσης και κατανόησης της θεατρικής τέχνης. Έτσι πολύ γενικά μπορούμε να δούμε το θέατρο να παρουσιάζεται και να κατανοείται ως κατεστημένο, ως τελετουργικό ή ακόμη ως θέατρο του παραλόγου κι ακόμη ως θέατρο της αμεσότητας. Πήτερ Μπρούκ.

Το Θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ από τη δεκαετία του ‘70 συμμετέχει στην θεατρική παραγωγή της περιοχής μας. Οργανώνει Μαθήματα ιστορίας θεάτρου, υποκριτικής, σκηνογραφίας, φωτισμού… σκηνοθεσίας. Οργανώνει και παρουσιάζει δικές και άλλες παραγωγές.  Διαλέξεις και σεμινάρια, (άνθρωποι του θεάτρου, καλεσμένοι της ομάδας διδάσκουν θέατρο).

1 η Συνάντηση- ενημέρωση

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Λειτουργούν τμήματα

για παιδιά- εφήβους & ενήλικες

Εργαστήρι Ι

Νέος κύκλος θεάτρου από το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ. Με μαθήματα ιστορίας θεάτρου, υποκριτικής, σκηνογραφίας, φωτισμού, σκηνοθεσίας.

Εργαστήρι ΙΙ

Εργαστήρια – Εφαρμογές του Εκπαιδευτικού Δράματος σε προγράμματα καινοτόμων δράσεων, για εκπαιδευτικούς και για μαθητές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν στην εφαρμογή του δράματος με τους μαθητές τους. Να πειραματιστούν με τα στοιχεία, τη δομή και τις τεχνικές της θεατρικής τέχνης και τις δυνατότητές της στη μάθηση και ανάπτυξη του παιδιού. Τα εργαστήρια έχουν βιωματικό χαρακτήρα και παράλληλη θεωρητική υποστήριξη.

Εργαστήρι ΙΙΙ

Εργαστήριο – Θέατρου και κινηματογράφου.  Μέσω των κοινών ή διαφορετικών στοιχείων, της κάθε τέχνης, να γίνεται κατανοητός ο ρόλος, η δυναμική των κωδίκων, της γλώσσας του κινηματογράφου και του θεάτρου και οργανώνονται παραγωγές.

Εργαστήρι ΙV

Εργαστήρι παιδικού μουσικού θεάτρου & Χοροθεάτρου  Τμήμα μουσικού χορευτικού θεάτρου για παιδιά και για ενήλικες με ενδιαφέρον στην μουσική σύνθεση και τη δραματουργία. Μαθήματα σχετικά με την χορογραφική σύνθεση, λαογραφία, μουσική δραματουργία, υποκριτική καθώς και χορευτικές & θεατρικές ασκήσεις.

Λειτουργούν ήδη 4 τμήματα.

Θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ «οδός ονείρων»

Το Θεατρικό Εργαστήρι ιδρύθηκε το 1975. Οργάνωσε μαθήματα θεατρικής παιδείας και παρουσίασε παραστάσεις στην πόλη και τα χωριά του Ν. Ξάνθης.

Το 1995 με την επωνυμία “Οδός Ονείρων” ξεκίνησε ένα δεύτερο κύκλο θεατρικών δραστηριοτήτων. Στόχος η προσπάθεια των μελών του να γνωρίσουν από κοντά τον ονειρικό κόσμο του θεάτρου και να ελκύσουν και άλλους σ’ αυτόν.

Έτσι, κάθε χρόνο οργανώνει θεατρικές παραστάσεις, όπου παρουσιάζονται έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων (δύο ή τρεις κάθε χρόνο, ανάλογα με το είδος του μελετούμενου έργου).

Επιπλέον, διοργανώνει σεμινάρια, που αφορούν θέματα υποκριτικής, σκηνοθεσίας, ιστορίας θεάτρου, χρήσης μεθόδων υποκριτικής στην εκπαίδευση κλπ. και συμμετέχει σε  λογοτεχνικές βραδιές και παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων παρουσιάζοντας δραματοποιημένα αποσπάσματα των παρουσιαζομένων κειμένων.

Σχετικά Άρθρα