Επιστολές Τελευταία Νέα

Η ανάπτυξη του Καπιταλισμού, είναι βαμμένη με το αίμα των Εργατών

Το ΠΑΜΕ Ξάνθης για το νέο εργοδοτικό Έγκλημα στην Τουρκία

 Pame xanthis 1h mah 2014 (5)

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος της Ελλάδας στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Τουρκίας που μόλις λίγους μήνες μετά το έγκλημα στα ορυχεία της Σόμα, θρηνούν ακόμη 10 νεκρούς συναδέλφους τους, αποτέλεσμα της προσπάθειας των ντόπιων εργολάβων να αυξήσουν τα κέρδη τους, μη παίρνοντας τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Το νέο έγκλημα είχε θύματα 10 οικοδόμους στην Κωνσταντινούπολη, που σκοτώθηκαν το Σάββατο, 6 Σεπτέμβρη όταν ο ανελκυστήρας τον οποίον χρησιμοποιούσαν στην οικοδομή ουρανοξύστη έπεσε από τον 32ο όροφο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, ο ανελκυστήρας είχε παρουσιάσει προβλήματα, αλλά οι εργολάβοι δεν σταμάτησαν τις εργασίες μέχρι να τον επιδιορθώσουν,  για να μην καθυστερήσει το έργο.

Οι εξελίξεις στην Τουρκία και τα καθημερινά εγκλήματα εις βάρος της εργατικής τάξης, σε μια χώρα που ο καπιταλισμός βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης είναι διδακτικές και για τους εργαζόμενους της Ευρώπης και της Ελλάδας. Στην Ελλάδα οι καπιταλιστές ζητούν θυσίες από τους εργαζόμενους για να βγούμε από την κρίση, στην Τουρκία οι εργάτες σκοτώνονται για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη. Η εργατική τάξη είτε στην κρίση, είτε στην ανάπτυξη θα θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού των μονοπωλίων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των νεκρών και στους συναδέλφους τους. Καταγγέλλει τις συλλήψεις των διαδηλωτών, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο εργοδοτικό έγκλημα και καλεί για την άμεση απελευθέρωση τους.

Καλούμε την εργατική τάξη να δυναμώσει το κίνημα της, τις οργανώσεις της, απαιτώντας άμεσα την εφαρμογή και βελτίωση των κανονισμών Υγιεινής και Ασφάλειας συγκροτώντας και δραστηριοποιώντας Αγωνιστικές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Να μη χυθεί άλλο αίμα εργατών, για τα κέρδη των καπιταλιστών

Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα