Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Μαγγάνων

Τον οργάνωσε ο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας

 ΕΠΑΜΑΘ- Εθελοντικός καθαρισμός ακτών 2014 (2) ΕΠΑΜΑΘ - Εθελοντικός καθαρισμός ακτών (3) ΕΠΑΜΑΘ Εθελοντικός καθαρισμός ακτών 2014 ΕΠΑΜΑΘ- Εθελοντικός καθαρισμός ακτών 2014 (1)

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην παραλία Μαγγάνων, από τα σκουπίδια που κάποιοι συμπολίτες μας «ξέχασαν» πίσω τους το καλοκαίρι.

Ο καθαρισμός αυτός υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας (ΚΠΕ), με την παράλληλη υποστήριξη του Δήμου Τοπείρου, των εθελοντών της δράσης Waverunning και των εθελοντών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, μέσω της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του ΕΠΑΜΑΘ» που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές σε 152 χώρες έχουν συμμετάσχει, από το 1986 μέχρι σήμερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, συλλέγοντας από τις ακτές και τον βυθό, πάνω από 80.000 τόνους απορριμμάτων. Με την παράλληλη καταγραφή των απορριμμάτων από τους εθελοντές, συγκεντρώνονται πολύτιμα στοιχεία για το είδος, τις ποσότητες και την προέλευση τους, βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού προβλήματος της ρύπανσης.

Η παραλία Μαγγάνων που επιλέχθηκε για τον καθαρισμό, αποτελεί μέρος του παράκτιου τμήματος του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται μεγάλο αριθμό από λουόμενους.

Οι συμμετέχοντες συνέλλεξαν και αφαίρεσαν από την παραλία κυρίως: πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, φελιζόλ, τενεκεδάκια αναψυκτικών, αποτσίγαρα, γυαλιά και πάρα πολλά χαρτιά. Αρκετά από αυτά τα υλικά στάλθηκαν για ανακύκλωση, με τη βοήθεια του Δήμου Τοπείρου, τον οποίο και ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τόσο τους εθελοντές του ΕΠΑΜΑΘ, όσο και τους εθελοντές του Waverunning και γενικότερα όλους όσους συμμετείχαν στην δράση αυτή δίνοντας μας την ευκαιρία να στείλουμε ακόμη μια φορά ένα μήνυμα για την αξία του εθελοντισμού.

Φεύγοντας, όλοι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη δράση του Φορέα, με τη διαπίστωση, ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι αυτό που οφείλει ο καθένας μας απέναντι στο περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα