Αθλητικά Τελευταία Νέα

Συνέντευξη Μανώλη Παπαστεριανού μετά την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα της Skoda Ξάνθη

skoda papasterianos

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην SKODA ΞΑΝΘΗ στο παιχνίδι της πρεμιέρας στη Βέροια και μιλάει για την επιστροφή του στην Superleague και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μανώλης Παπαστεριανός αναφέρει τις εντυπώσεις του από την πρώτη του συμμετοχή με την ξανθιώτικη ομάδα καθώς και τις φιλοδοξίες για τη συνέχεια…

Η πρεμιέρα στην Βέροια δεν ήταν ικανοποιητική για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

Ενώ ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο της πρεμιέρας στη συνέχεια μείναμε πίσω. Η Βέροια μας απείλησε από στημένες φάσεις αλλά και σε άλλες στιγμές. Στο β’ μέρος και μετά το 60’ θεωρώ πως ήμασταν πιο αποφασιστικοί, μπαίναμε πιο δυνατά στις μονομαχίες και καταφέραμε μέσα σε τρία λεπτά να ισοφαρίσουμε το σκορ. Όμως μετά από μία αδράνεια, το 2-2 άλλαξε, δεχθήκαμε το τρίτο γκολ και χάσαμε το παιχνίδι.

Θεωρείς δίκαιο το αποτέλεσμα;

Βάση της εικόνας του αγώνα η Βέροια ήταν καλύτερη στα πρώτα 60 λεπτά και θα έλεγα ότι κέρδισε δίκαια. Εμάς μας αφήνει πικρία το γεγονός ότι «γυρίσαμε» από το 2-0, κάναμε μία καλή προσπάθεια αλλά στο τέλος δεν κερδίσαμε κάτι από την πρεμιέρα.

Στο τέλος εκτός από την ομάδα και οι φίλαθλοι έμειναν με την πικρία από την ήττα. Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους 200 φιλάθλους που ταξίδεψαν στην Βέροια;
Η παρουσία τους στη Βέροια μας βοήθησε πολύ και μας ικανοποίησε. Βέβαια τους πικράναμε. Το δικό μου μήνυμα είναι να μην απογοητευτούν, είμαστε μια νέα ομάδα και σύντομα θα βρούμε τα πατήματά μας. Τους θέλουμε κοντά μας σε κάθε παιχνίδι και ιδιαίτερα στο παιχνίδι με Κέρκυρα για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

Οι πρώτες εντυπώσεις από την επιστροφή σου στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά το πέρασμά σου από την Ρουμανία και την Κονκόρντια;

Στη Ρουμανία κάθισα ένα χρόνο. Ήμουν ευχαριστημένος από την συμπεριφορά κι όλα όσα συνάντησα εκεί και μπορώ να πω πως λίγες είναι οι ομάδες που μπορούν να σου παρέχουν τα ίδια και στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι με είχε υποδεχθεί ζεστά κι ένιωθα οικεία. Έμειναν ευχαριστημένοι από την συνεργασία μας και γι’ αυτό μου πρότειναν άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο. Κάπου εκεί όμως ήρθε η πρόταση της SKODA ΞΑΝΘΗ και πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα σε μία ομάδα οργανωμένη, πραγματικό «κόσμημα» για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφορικά με την Superleague, δεν είδα κάτι διαφορετικό στο πρωτάθλημα. Είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο όμως είμαστε πίσω σε θέματα οργάνωσης συγκριτικά με τη Ρουμανία.

Πως σου φάνηκε η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος;

Σε κάθε πρεμιέρα τα παιχνίδια κάπως περίεργα καθώς η πρώτη εικόνα των ομάδων δεν ξέρεις πως θα είναι. Είναι ένα «στοίχημα» οι πρώτες εμφανίσεις μετά την προετοιμασία όπου τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι βαριά. Το θέμα είναι να εμείς να αποκτήσουμε έναν αγωνιστικό ρυθμό και στη συνέχεια πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα για την ομάδα.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζει την Κέρκυρα στην εντός έδρας πρεμιέρα της. Πώς περιμένεις το παιχνίδι αυτό και τι περιμένεις;

Το ματς αυτό πρέπει να το κερδίσουμε. Είναι ευκαιρία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς μέσα στην έδρα μας. Όπως προετοιμαζόμαστε για όλα τα παιχνίδια έτσι θα προετοιμαστούμε κι γι’ αυτό. Χρειάζεται πολλή δουλειά, χαμηλά το κεφάλι και προσήλωση για την επίτευξη του στόχου μας.

Στο χώρο του άξονα του κέντρου, εκεί όπου αγωνίζεσαι υπάρχει ο Ομπόντο, ο Φλίσκας, ο Βασιλακάκης κι άλλοι παίκτες όπου μπορούν να καλύψουν την θέση. Πως αντιμετωπίζεις τον ανταγωνισμό;

Η ύπαρξη ανταγωνισμού βοηθά και την ομάδα και κάθε παίκτη να γίνει καλύτερος. Όλα τα παιδιά είναι καλοί παίκτες και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και παλεύουμε για το καλό της ομάδας.

Συμπληρώνεις δύο μήνες στην ξανθιώτικη ομάδα. Οι εντυπώσεις σου ποιες είναι;
Η SKODA ΞΑΝΘΗ και η πόλη είναι ότι περίμενα. Μία ομάδα πολύ οργανωμένη με πολύ καλές εγκαταστάσεις. Η πόλη και γενικά ο κόσμος είναι πολύ ζεστός απέναντι στους ποδοσφαιριστές και γενικά θα έλεγα ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την επιλογή μου.

Σχετικά Άρθρα