Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον…

zeimpek

Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας όσον αφορά τους διατελέσαντες εκλεγμένους Δημάρχους της πόλης μας αποτελεί μία σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο μας και το μέλλον. Η τοποθέτηση του ονόματος του ΕΑΜίτη Θεόφιλου Παπαδόπουλου, μετά και από το κατατεθέν στο δημοτικό συμβούλιο αίτημα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του Ταχήρ Εφένδη στη μαρμάρινη πλάκα με τους διατελέσαντες Δημάρχους, που κοσμεί το Δημαρχείο της πόλης μας, αποτελεί μια σημαντική  πολιτική επιλογή του απερχόμενου Δημάρχου, η οποία κινείται στην κατεύθυνση της υπέρβασης μαύρων αγκυλώσεων του παρελθόντος και οφείλει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και ταυτόχρονα οδηγό τόσο για το διάδοχο του και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο όσο και για τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο.

Οι νέες δημοτικές αρχές του Νομού Ξάνθης όπως και η νέα Περιφερειακή αρχή ΑΜΘ αναλαμβάνουν καθήκοντα σε μια δύσκολη περίοδο, ακραίας κρίσης και υπονόμευσης της δημοκρατίας και οφείλουν να λειτουργήσουν με γνώμονα τα συμφέροντα της πληττόμενης κοινωνίας, επενδύοντας στην ενότητα της και όχι στον κοινωνικό αυτοματισμό και σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Τα κατάλοιπα του παρελθόντος και οι συντηρούμενες διαχωριστικές γραμμές δε συμβάλλουν στην κατεύθυνση της ειρηνικής συνύπαρξης και της κοινωνικής αρμονίας και είναι υπόθεση όλων μας, ιδιαίτερα των πολιτικών και θεσμικών παραγόντων, να σταθούμε απέναντι τους με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στην περίπτωση του Θεόφιλου Παπαδόπουλου και ιδιαίτερα το Θ. Έξαρχο για την καθοριστική του συμβολή του και τη συγγραφή του βιβλίου με τίτλο «Θεόφιλος Παπαδόπουλος: Ο «ξεχασμένος» αιρετός Δήμαρχος Ξάνθης».

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα