Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ορκίστηκαν Παυλίδης Ζαγναφέρης και όλο το νέο Περιφερειακό συμβούλιο. Απαράδεκτος ο Γιαννακίδης που απουσίαζε (φωτογραφίες)

Ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης είχε σήμερα το πρωί την τιμητικής του καθώς ορκίσθηκε ο ίδιος αλλά και ολόκληρο το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο σε ειδική τελετή, στην αίθουσα της ΠΕ Ροδόπης, στην Κομοτηνή παρουσία δεκάδων κόσμου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι Υπουργοί Γ. Ντόλιος και Α. Δερμεντζόπουλος, βουλευτές της περιοχής, Δήμαρχοι, (από την Ξάνθη οι Στυλιανίδης, Δημαρχόπουλος, Τσιτιρίδης, Καπζά, Μίχογλου και Εύα Τσακίρη), Γενικοί Γραμματείς, αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια του Σμόλιαν, ο απερχόμενος και ο νέος Πρύτανης του ΔΠΘ Θανάσης Καραμπίνης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και όλοι οι Μητροπολίτες της Περιφέρειας. Απαράδεκτη ήταν η απουσία του απερχόμενου περιφερειάρχη Άρ Γιαννακίδη που ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ στην ορκωμοσία… στην ουσία κρύφθηκε πίσω από την παρέτησή του και δεν ήρθε να παραδώσει στον νέο περιφερειάρχη ΑΜΘ, απαξιώνοντας ο ίδιος τον θεσμό που χρόνια υπηρέτησε…

Ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης ορκίστηκαν ενώπιον του Μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελήμονα. Παράλληλα ορκίσθηκαν με θρησκευτικό όρκο και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

Οι πρώτες σκέψεις του νέου Περιφερειάρχη

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο νέος Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε προς το πρόσωπό του και τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα μαρτυρά και τις υψηλές προσδοκίες που έχει η κοινωνία από τη νέα περιφερειακή αρχή.

Η ασυμβίβαστη προσωπική του δέσμευση, ανέφερε ότι είναι να λειτουργήσει χωρίς αποκλεισμούς και περιχαρακώσεις με κοινωνική και περιφερειακή συνοχή. Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παυλίδης έθεσε ένα συνοπτικό περίγραμμα των στόχων του για την περιφέρεια του αύριο, με όραμα, ρεαλισμό και βούληση για ρήξεις και ανατροπές που πρέπει να γίνουν. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην οικονομική κατάσταση και την κρίση που πλήττει την περιοχή και οριοθέτησε την Περιφέρεια ως πυλώνα για τη δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος στην περιοχή με στόχο την ανάπτυξη.

Ευχές Μητροπολίτη

Τις ευχές του για τη νέα Περιφερειακή αρχή, προς όφελος όλης της κοινωνίας, έδωσε αμέσως μετά τη θρησκευτική τελετή ο Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα όλων των μητροπολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

orkomosia paylidh zagnaferh (15) orkomosia paylidh zagnaferh orkomosia paylidh zagnaferh (1) orkomosia paylidh zagnaferh (2) orkomosia paylidh zagnaferh (3) orkomosia paylidh zagnaferh (4) orkomosia paylidh zagnaferh (5) orkomosia paylidh zagnaferh (6) orkomosia paylidh zagnaferh (7) orkomosia paylidh zagnaferh (8) orkomosia paylidh zagnaferh (9) orkomosia paylidh zagnaferh (10) orkomosia paylidh zagnaferh (11) orkomosia paylidh zagnaferh (12) orkomosia paylidh zagnaferh (13) orkomosia paylidh zagnaferh (14)

 

Σχετικά Άρθρα