Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ευθύνες σε περιφέρεια και Κυβέρνηση για τον καταρροϊκό πυρετό των προβάτων ρίχνει ο Σύριζα Ξάνθης

katarroikos pyretos

Ανακοίνωση εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή του Σύριζα Ξάνθης σχετικά με τον καταρροϊκό πυρετό των προβάτων. Ο Σύριζα υποστηρίζει ότι την ώρα που ο καταρροϊκός πυρετός προσβάλλει τα κοπάδια των κτηνοτρόφων της Μακεδονίας και της Θράκης η κυβέρνηση, που κατά δήλωση του κ. Σαμαρά, δεν θα κάνει διακοπές φέτος, αδιαφορεί για το πρόβλημα. Απλώς το παρακολουθεί εκ του μακρόθεν. Όπως και με την ευλογιά, η οποία έχει θερίσει τη περιοχή της Θράκης και έχει προκαλέσει εκατοντάδες θανατώσεις ζώων.

Η Περιφέρεια αδυνατεί να κάνει τα αυτονόητα, επικαλούμενη έλλειψη χρημάτων. Παραδέχεται δε, ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι ψεκασμοί. Αναζητεί τα φάρμακα, που δεν υπάρχουν. Νίπτει τας χείρας της! Η κορύφωση της εγκατάλειψης  των κτηνοτρόφων, από όλους τους κρατικούς φορείς. Από τον ΕΛΓΑ που δεν προβλέπει αποζημιώσεις, για τις απώλειες του καταρροϊκού πυρετού! Μαύρες μέρες για τον κτηνοτροφικό κόσμο.

Το εμπάργκο της Ρωσίας καταστρέφει και τους γεωργούς. Κι αυτοί (όπως κ. Κοντός και κ. Στυλιανίδης) που μας οδήγησαν εδώ στα αδιέξοδα και στην καταστροφή, υποκριτικά υποβάλλουν ερωτήσεις στην κυβέρνησή τους, τι θα κάνουν με τους παραγωγούς. Η μόνη διέξοδος που έμεινε μία. Να φύγει αυτή η εθελόδουλη κυβέρνηση, να φύγουν οι τοποτηρητές της τρόικα τώρα!

Σχετικά Άρθρα