Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Δυναμική αντίδραση από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης

Ζητούν από το Υπουργείο γεωργίας και το Οικονομικών να στηρίξουν οικονομικά την Κτηνοτροφία της περιοχής

  eas

Δυναμική αντίδραση από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης ή οποία διαπιστώνει προβλήματα με την μειωμένη πρώτη πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2013 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους παραγωγούς του νομού Ξάνθης και για τον σκοπό αυτό συνέταξε και απέστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στον υπουργό Οικονομικών ζητώντας τους να στηρίξουν οικονομικά την Κτηνοτροφία της Ξάνθης η οποία καταρρέει.

Η ΕΑΣ αναφέρει:

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ΞΑΝΘΗΣ ανακοινώνει τα εξής σε σχέση με τη μειωμένη πρώτη πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2013 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους παραγωγούς του νομού Ξάνθης:

1. Από τους 1.169 παραγωγούς που υπέβαλλαν αίτημα πληρωμής Εξισωτικής Αποζημίωσης απορρίφθηκαν 394 παραγωγοί κυρίως λόγω μη επιλεξιμότητας των Βοσκοτόπων και 600 περίπου παραγωγοί πληρώθηκαν ελλιπώς.

2. Άμεσα εντοπίσαμε το πρόβλημα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων και με έγγραφα προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέραμε το πρόβλημα προτείνοντας λύσεις.

3. Επιθυμούμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να μας γνωστοποιήσει για ποιους λόγους μείωσε κατά χιλιάδες στρέμματα εκτάσεις επιλέξιμων Βοσκοτόπων, χαρακτηρίζοντας τες ως δασικές.

4. Ζητούμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τη δυνατότητα υποβολής αιτημάτων αλλαγής επιλεξιμότητας προκειμένου να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι του νομού Ξάνθης την Εξισωτική Αποζημίωση.

5. Ζητούμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών να στηρίξει οικονομικά την Κτηνοτροφία.

 

Σχετικά Άρθρα