Μειονότητα Τελευταία Νέα

«Αναγκαία η εμπέδωση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Γ. Ορφανός «Αναγκαία η εμπέδωση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

 orfanos (1) orfanos

Την ανάγκη εμπέδωσης ενός κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στη συνάντηση που είχε με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν, ο κ. Ορφανός τάχτηκε υπέρ της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας. «Συζητήσαμε για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν Τούρκοι επιχειρηματίες για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Μακεδονία και την Θράκη ενώ στο θέμα του τουρισμού, τέθηκε το ζήτημα της απλοποίησης στη διαδικασία έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας, όπως και της κατάργησής της σε ορισμένες περιοχές», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως στόχος είναι να αμβλυνθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν και να διαμορφωθούν καλύτερες σχέσεις γειτονίας μεταξύ των δύο λαών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπιλτεκίν επισήμανε πως η ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων, θα συμβάλλει και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος. «Το 2013, επισκέφτηκαν τα ελληνικά νησιά, ένα εκατομμύριο Τούρκοι τουρίστες και συζητήσαμε με τον κ. Ορφανό για το πώς μπορεί να επισκεφτεί ανάλογος αριθμός Τούρκων επισκεπτών τη Βόρεια Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μπιλτεκίν και σημείωσε πως υπάρχει τουρκικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη.

«Το θέμα εξετάζεται και εκτιμώ ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόξενος ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΛ.ΑΣ για την εξυπηρέτηση που παρείχαν στους 10.000 Τούρκους που επισκέφτηκαν την πόλη, την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα