2 πράσα
λίγο νερό
2 αβγά
250 γρ. αλεύρι
300 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουτ. γλ. σόδα
κύμινο
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. τριμμένη ξερή μυζήθρα
Υλικά
αλεύρι –
αυγά –
πράσο –
μυζήθρα –
κεφαλοτύρι –
νερό –
μαγειρική σόδα –
κύμινο –
αλάτι –
πιπέρι –
Εκτέλεση
Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει. Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα ζεματάμε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι στο αλεύρι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και μια πρέζα σόδα. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βγάζουμε τα πράσα, τα στραγγίζουμε από το ζουμί τους, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε στο κουρκούτι.
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τις τηγανίτες μας.
Πετάμε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι. Μόλις γίνουν σαν λουκουμάδες τους γυρίζουμε από την άλλη και όταν ψηθούν, τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς ζεστούς, πασπαλισμένους με ξερή μυζήθρα.
Με τις υγείες μας!