Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Δυσκολεύουν τα πράγματα για την επαναλειτουργία της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ (δεν έχει απογραφεί το προσωπικό της).

Συνολικά 133 δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν απογραφεί

 anaptyksiakh

133 από τις συνολικά 560 δημοτικές επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου των ΟΤΑ δεν έχουν απογραφεί σύμφωνα με όσα είπε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιοποιήθηκε από τους 133 φορείς που δεν έχουν απογραφεί 51 είναι αναπτυξιακές επιχειρήσεις των ΟΤΑ και 16 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος με τις ΔΕΥΑ υπάρχει συνεννόηση και σύντομα θα απογραφούν. Ωστόσο για τις αναπτυξιακές επιχειρήσεις των ΟΤΑ υπάρχει πρόβλημα καθώς οι υπάλληλοι τους αρνούνται να απογραφούν για να μην ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και, άρα, στο Ενιαίο Μισθολόγιο.

Να σημειωθεί ότι οι αναπτυξιακές εταιρείες δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από κονδύλια του ΕΣΠΑ, ωστόσο με δεδομένο, ότι σε αυτές συμμετέχουν με ποσοστό άνω του 50% οι δήμοι, υποχρεούνται να ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Δημοσίου. Η δική μας αναπτυξιακή Ξάνθης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ και αν δεν το πράξει αυτό εντός των επόμενων ημερών κινδυνεύει να μην επαναλειτουργήσει ποτέ… (Κι έτσι α χαθεί ένα σχέδιο που έχουν οι νέοι δήμαρχοι και η ΠΕ Ξάνθης).

loading...

Σχετικά Άρθρα