1 μικρό βρασμένο κουνουπίδι
για το κουρκούτι:
1 ποτήρι νερού γάλα
1 αβγό
200 γρ. τριμμένη ξηρή μυζήθρα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
λίγο αλεύρι
Υλικά
αυγά –
γάλα –
μυζήθρα –
αλεύρι –
ούζο –
ελαιόλαδο –
αλάτι –
πιπέρι –
Εκτέλεση
Σε μια μπασίνα χτυπάμε το αβγό, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και προσθέτουμε το ούζο. Τα φέρνουμε όλα πάλι μια βολτα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την ξερομυζήθρα. Ανακατεύουμε και το κουρκούτι είναι έτοιμο.
Κόβουμε το βραστό κουνουπίδι σε μπουκετάκια και βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Βουτάμε τα μπουκετάκια στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τέσσερα ουζάκια και απολαμβάνουμε τις κροκέτες μπουκιά-γουλιά, γουλιά-μπουκιά.
Καλή μας όρεξη!!!