Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μόνο το ΠΑΜΕ Ξάνθης αντιστέκεται στην κυβερνητική πολιτική… οι άλλοι γονατίσανε

«Συνεχίζουμε αγωνιστικά για να δοθεί η δική μας απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης»

 pame (1) pame

Πραγματοποιήθηκε στις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων με συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους δρόμους της Ξάνθης.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, υπάρχει άμεση ανάγκη να δοθεί συνολική απάντηση στην κυβέρνηση. Τόσο ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, όσο και ενάντια στο νέο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης που με δικαστικές αποφάσεις επιδιώκει να βάλει στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες, να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην απεργία.

Η απάντηση αυτή πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλα τα λαϊκά στρώματα, ώστε να υψωθεί ένα τείχος αντίστασης και λαϊκής αντεπίθεσης.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα. Να γυρίσουν την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) που υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, τον αγωνιστικό προσανατολισμό και τη δυναμική του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος, και αυτό γιατί επί της ουσίας στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, γενικά τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Κατάργηση του ν. 4250/14 για τις αξιολογήσεις

Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Όχι στο νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο.

Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για όλους.

Καμία ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου (ΔΕΗ – νερό –δάση κλπ), καμιά εκχώρηση δημοσίων κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες. Όχι στο κλείσιμο των ζαχαρουργείων Ορεστιάδας και Σερρών.

Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όχι στη φοροληστεία και όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο, αντί 15% που είναι σήμερα.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά για να δοθεί η δική μας απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ και κεφαλαίου.

Σχετικά Άρθρα