Υλικά
Για το μίγμα μπαχαρικών:
θαλασσινό αλάτι – 3 κ.σ., χοντρό
πάπρικα – 1 κ.γ., καπνιστή
μαγιονέζα – ½ φλιτζάνι, γιαπωνέζικη με ξύδι
λάιμ – Μία φέτα (ή λεμόνι)
κιμτσί – 1/2 φλιτζάνι, (κορεάτικο λάχανο τουρσί) πολύ ψιλοκομμένο ή απλό τουρσί
Για τις γαρίδες:
αλεύρι – 1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
θαλασσινό αλάτι – 1-1,5 κ.γ., χοντρό καπνιστό
μαύρο πιπέρι – 1 κ.γ., σε σκόνη
πάπρικα – 1 κ.γ. καπνιστή
Shichimi tōgarashi – 1 κ.γ.(γιαπωνέζικο μίγμα μπαχαρικών) ή πάπρικα με λίγη σκόνη τζίντζερ
πιπέρι καγιέν – 1/4 κ.γ.
γαρίδα – 500 γρ. μεσαίες
σπορέλαιο – για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το χοντρό αλάτι μαζί με την πάπρικα σε ένα γουδί και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία ψιλή σκόνη. Αφήνουμε στην άκρη.
Για να φτιάξουμε τη μαγιονέζα, αναμιγνύουμε το κιμτσί ή το τουρσί με τη μαγιονέζα και προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φριτέζα ή σε βαθύ τηγάνι στους 180°C. Βάζουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά σε ένα freezer bag με αεροστεγές κλείσιμο ή μία μεγάλη σακούλα για τρόφιμα, την κλείνουμε και την κουνάμε να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Βάζουμε και τις γαρίδες στη σακούλα και την κουνάμε καλά μέχρι να καλυφθούν οι γαρίδες με το μίγμα αλευριού-μπαχαρικών.
Τις βγάζουμε από τη σακούλα, τινάζουμε το τυχόν περισσευούμενο μίγμα και τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές. Βγάζουμε τις γαρίδες από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ πάνω από τις γαρίδες και σερβίρουμε αμέσως με το μίγμα μπαχαρικών και τη μαγιονέζα.