Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Σ. Αρσενίου: Οι συνεχιστές του κορυφαίου περί την Θράκη αρχαιολόγου Τριαντάφυλλου Διαμαντή, επιτελούν έργο μοναδικό

Ο γρύπας και ο Ιχθυοκένταυρος

 arsenioy stelios

Ένας ιχθυοκένταυρος από την Πλωτινόπολη, αρχαία πόλη κοντά στο Διδυμότειχο, βούτηξε στα νερά του Έβρου, με κατεύθυνση νότια, προς το θρακικό πέλαγος.

Όταν έφτασε στο δέλτα του Έβρου και βρέθηκε στη θάλασσα, άλλαξε ρότα, τραβόντας δυτικά.

Ο ιχθυοκένταυρος, καίτοι πρώτος γκόμενος, δεν παραβρέθηκε στα καλλιστεία για την μις Θράκη που γίνονταν στην Αλεξανδρούπολη.

Συνοδευόμενος από δελφινοκόριτσα, έβγαλε πολλές σέλφις σε ερωτικές στιγμές για το face- book, κάποιες λιγότερο προκλητικές απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης, ήπιε δυό παγωμένες μπύρες έξω από τη Μαρώνεια, κέρασε Bacardi στα δελφινοκόριτσα και εκεί που όλοι περίμεναν να πάει στη Μύκονο, έπιασε λιμάνι στα Άβδηρα.

Υπέγραψε μερικά αυτόγραφα σε κάποιους παραθεριστές, ενώ μετά θέλησε να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο, να συναντήσει τον φίλο του τον Γρύπα.

Παλιοί γνώριμοι, αντάλλαξαν χαιρετισμούς, χόρεψαν σάμπα για την πρόκριση της Εθνικής στους 16 του μουντιάλ, αλλά δεν πρόλαβαν να πάνε για ρετσίνα.

Έπεσαν πάνω στη διευθύντρια του αρχαιολογικού μουσείου Αβδήρων, Κωνσταντίνα Καλλιντζή.

Τους έπιασε παραμάσχαλα για να τους φέρει στο μουσείο, όπου τους περίμενε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 28 Ιουνίου πολύς κόσμος.

Κατάμεστος ο χώρος ανακοινώσεων του μουσείου, κι ας έπαιζε η Βραζιλία εκείνη την ώρα.

Ο αρχαιολόγος Ματθαίος Κουτσουμανής, έκανε μιά υπέροχη ομιλία για την ΠΛΩΤΙΝΟΠΟΛΗ, καθηλόνοντας το ακροατήριο. Παρουσίασε σε γιγαντοοθόνη, διαχρονικά, όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα, της πόλης που ίδρυσε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Τραϊανός ( 98 – 117 μ. Χ.) για να τιμήσει την γυναίκα του, Πλωτίνη.

Τυχεροί, όσοι παραβρέθηκαν.

Διεπίστωσαν ιδίοις όμμασι, πως παρά την ανυπαρξία οικονομικών πόρων, στους αρχαιολογικούς μας χώρους γίνεται ανεκτίμητης αξίας ανασκαφικό έργο, με την δέουσα μετέπειτα ταξινόμηση.

Οι συνεχιστές του κορυφαίου περί την Θράκη αρχαιολόγου Τριαντάφυλλου Διαμαντή, επιτελούν έργο μοναδικό. Σε αξία – σημασία.

Στην δεξίωση που ακολούθησε μετά την ομιλία, όλοι οι παριστάμενοι, έσπευσαν να συγχαρούν τους πρωταγωνιστές, τους συνεργάτες τους, τις Αβδηρίτισσες που φρόντισαν τα εδέσματα.

΄΄ ΥΠΕΡΒΑΣΕΩΣ ΕΓΚΟΜΙΟΝ ΄΄. Το δικό μου σχόλιο.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα