Επιχειρηματικότητα Τελευταία Νέα

Κώστας Μορφίδης: «Είναι επιβεβλημένη η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου στην Ορεστιάδα»

Σύριζα Ξάνθης: ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ η λειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ

 morfidhs siriza (1) morfidhs siriza

Κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ΑΜΘ, με επικεφαλής τον Κώστα Μορφίδη υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ και περιφερειακό σύμβουλο, το Χρήστο Δούκα, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του Ν. Έβρου, και με την παρουσία της βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, συμμετείχε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα, σήμερα 14 Ιουλίου 2014, με αίτημα ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ η λειτουργία του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην περιοχή.

Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης συντάσσεται με τον αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα και των τευτλοπαραγωγών της περιοχής, και για άλλη μια φορά δηλώνει ότι:

Η λειτουργία και η ανάπτυξη της ΕΒΖ είναι απολύτως αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα της οικονομίας και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η απόφαση της διοίκησης να κλείσει το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα οδηγεί σε παραγωγικό και λειτουργικό θάνατο τη Βιομηχανία Ζάχαρης, οδηγεί στην αβεβαιότητα, την ανεργία και την φτώχεια εκατοντάδες εργαζόμενους, σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς της Μακεδονίας και της Θράκης και σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό το Νομό Έβρου.

Είναι επιβεβλημένη η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου στην Ορεστιάδα παράλληλα με τα άλλα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ. Κάθε πρόταση που τεμαχίζει το ενιαίο της ΕΒΖ με πρόσχημα τη δήθεν διατήρηση ενός εκ των τριών εργοστασίων, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση και εν τέλει στον αφανισμό αυτού του κρίσιμου τομέα της παραγωγής.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ είναι

η χρηματοδότησή της μέσω της είσπραξης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που της χρωστούν πελάτες και δημόσιο, αλλά και μέσω της τραπεζικής δανειοδότησής της,

η ενίσχυση της παραγωγής τεύτλων σε ποσότητες που είναι απαραίτητες για τη τροφοδότηση του εργοστασίου παραγωγής ζάχαρης.

Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική μας επιλογή η με κάθε τρόπο στήριξη των ελληνικών παραγωγικών μονάδων και των ελλήνων παραγωγών στον πρωτογενή τομέα.

Γι’ αυτό καλούμε τους κοινωνικούς φορείς να τοποθετηθούν δημόσια και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΒΖ και των τευτλοπαραγωγών της περιοχής μας, ώστε όλοι μαζί να ματαιώσουμε τα σχέδια που οδηγούν στον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της περιφέρειάς μας.

Σχετικά Άρθρα