Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Εκδήλωση από τον Ροταριανό Όμιλο Ξάνθης αύριο το απόγευμα στο Elisso

Θα μιλήσουν ο Ι Καμαρίδης και ο Α Ξεφτέρης

elliso

Ο Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Τετάρτη 02 Iουλίου 2014, στις 19:30, στο Ξενοδοχείο Elisso, στην εκδήλωση με προσκεκλημένους Ομιλητές τον Παιδίατρο-Νεογνολόγο Κο Ιπποκράτη Καμαρίδη και Βιολόγο- Κλινικό Γενετιστή Κο Αναστάσιο Ξεφτέρη οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα: «Πρόωρη διάγνωση- Πρόληψη στη νεογνική και πρώτη παιδική ηλικία».

Βιογραφικό Ομιλητού:

Ο κος Ιπποκράτης Καμαριδης γεννήθηκε το 1959 και αφού αποφοίτησε από το λύκειο αρρένων Ξάνθης, σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο “LaSapienza” της Ρώμης. Απέκτησε ειδικότητα στην παιδιατρική με ειδίκευση στη Νεογνολογία και αργότερα  εξειδίκευση στην νευρολογία νεογνών, από την 1 η παιδιατρική κλινική του ιδίου πανεπιστημίου. Τέλος έχει εκπαιδευτεί  στην υπερηχογραφία νεογνών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο S. Giovanni της Ρώμης.

Ο κος Αναστάσιος Ξεφτέρης σπούδασε στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτηση του, ξεκίνησε την εξειδίκευση του πάνω στην μελέτη γενετικών ασθενειών και χρωμοσωματικών ανωμαλιών με κυτταρογενετικές και μοριακές μεθόδους, αρχικά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έπειτα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο John Hopkins (JHU) στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, όπου και απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας Κλινικού Γενετιστή. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου κλινικών μελετών φαρμάκων και γενετικών νοσημάτων «Research Diagnostics» του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γενικής Γυναικολογικής Μαιευτικής Κλινικής «ΡΕΑ» στην Αθήνα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αγαθαγγέλου Ιγνάτιος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Καραουλάνης Σπύρος

Σχετικά Άρθρα