Αστυνομικά Δράμα Τελευταία Νέα

Εξαπατούσαν 2 ασφαλιστικές εταιρείες και 104 ιδιώτες

apath

Εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης σε βάρος 2 ασφαλιστικών εταιρειών και 104 ιδιωτών. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 50χρονος, ασκώντας το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου, διέπραξε απάτες σε βάρος δύο ασφαλιστικών εταιρειών και 104 πελατών του, καταρτίζοντας πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων. Αναλυτικότερα, ο δράστης, με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, είτε κατάρτιζε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, είτε νόθευε γνήσια κενά ασφαλιστήρια συμβόλαια, που είχε αφαιρέσει από τα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας, με την οποία συνεργαζόταν στο παρελθόν και στη συνέχεια τα διέθετε στους ανυποψίαστους πελάτες του ως γνήσια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης, που προσδιορίζεται από το 2011, ο 50χρονος κατάφερε να εξαπατήσει 104 ιδιώτες, στους οποίους εξέδωσε 146 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων των δύο εταιρειών, αποκομίζοντας από αυτούς, διάφορα χρηματικά ποσά. Το ύψος της ζημίας για τις εταιρείες και τους ιδιώτες ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του δράστη, στη Δράμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

1 εκτυπωτής

1 πολυμηχάνημα

146 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια

26 κενά γνήσια ασφαλιστήρια συμβόλαια

1 πλαστή πράσινη κάρτα

3 μπλοκ αποδείξεων

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

loading...

Σχετικά Άρθρα