Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Το ΠΑΜΕ Ξάνθης καταγγέλλει την βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος των ναυτεργατών της Θάσου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 23 του Ιούνη το δικαστήριο της Θάσου πρόσθεσε άλλη μια καταδίκη στη βιομηχανία διώξεων του ταξικού εργατικού κινήματος. Η δικαστική απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Θάσου, καταδίκασε 13 εν ενεργεία και 7 συνταξιούχους ναυτεργάτες σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή για δήθεν παρακώλυση των συγκοινωνιών, γιατί συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 11/3/2010. Η απόφαση είναι εμπνευσμένη από το δόγμα «νόμος και τάξη» της συγκυβέρνησης.

Γίνεται φανερό ότι όλοι οι μηχανισμοί του κράτους του κεφαλαίου παλεύουν με νύχια και με δόντια για να βάλλουν στο γύψο το ταξικό εργατικό κίνημα. Αποδεικνύεται  ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος των εφοπλιστών. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου για να εφαρμόσουν ανεμπόδιστα τα σχέδια τους για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία, εκμεταλλευόμενοι τους ναυτεργάτες, αλλά και τα λαϊκά στρώματα.

Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος των ναυτεργατών στη Θάσο, από την ναυτιλιακή εταιρία του κ.Μητσόπουλου σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές και την εισαγγελία Καβάλας, στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους ναυτεργάτες, να υπονομεύσει το απεργιακό δικαίωμα και συνολικά το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση.

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το αιτιολογικό της απόφασης που ανέπτυξε η εισαγγελέας κ.Ζαφειρίδου και υιοθέτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ.Τριανταφύλλου ότι και μόνο η φυσική παρουσία των απεργών ναυτεργατών στο χώρο του λιμανιού που πραγματοποιούνταν απεργιακή συγκέντρωση είχε «επιθετικό χαρακτήρα», αποτελεί παράνομη πράξη.

Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη, ποινικοποιεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας αποτελεί αγκάθι στα σχέδια των ναυτιλιακών εταιριών, γιατί όλα αυτά τα χρόνια παλεύει, για να έχουν οι ναυτεργάτες μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να έχει το νησί σύγχρονες ασφαλείς συγκοινωνίες 365 μέρες το χρόνο, σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Για άλλη μια φορά τους λέμε: είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν πως μ’ αυτές τις τακτικές θα μας λυγίσουν. Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν τα διπλώνει, δεν κάνει πίσω. Στη πράξη εφαρμόζει το σύνθημα ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.

Το  ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται και θα συνεχίσει- όπως έκανε άλλωστε εδώ και χρόνια -να είναι στο πλευρό των ναυτεργατών στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα τους. Χρειάζεται όμως να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες  της περιοχής, να καταδικαστεί η απαράδεκτη δικαστική απόφαση που χτυπά παραπέρα την συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε τώρα να σταματήσουν οι διώξεις του εργατικού κινήματος.

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα