Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Την Τετάρτη η τελετή αποφοίτησης των εργαστηρίων του ΙΘτΠ

teleth apofithshs

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας προσκαλεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, στις 20:00 στην Τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών των παιδικών τμημάτων και ενηλίκων, των εκπαιδευτικών του εργαστηρίων, για το Ακαδημαϊκό έτος 2013-2014:

Ζωγραφικής- Εικαστικών για παιδιά

Ελεύθερης εικαστικής και δημιουργικής έκφρασης για παιδιά

Σύγχρονου- Μοντέρνου Χορού για παιδιά 5-8 ετών

Σύγχρονου- Μοντέρνου Χορού για παιδιά 9-16 ετών

Αρχαίων Ελληνικών- Ιστορίας και Λαογραφίας Θράκης

Κοινωνικού Φροντιστηρίου Έκθεσης Ιδεών Λυκείου

Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αρχαίων Ελληνικών

Ζωγραφικής- Ελεύθερου Σχεδίου

Βιβλιοδεσίας

Κατασκευής Κοσμήματος

Εικαστικών Αποδράσεων με Πολυμερικό Πηλό

Πλεξίματος Κεντήματος

Ψηφιακής Φωτογραφίας & Επεξεργασίας εικόνας

Παράλληλα  θα εγκαινιαστεί η έκθεση έργων των μαθητών και των εκπαιδευτικών τμημάτων του Ιδρύματος, ΅ΔΙΕΞΟΔΟΣ΅ που θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Οι εκθέσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών, οι διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών, οι συναυλίες, τα πολυθεματικά σεμινάρια, οι ευκαιρίες ανάδειξης και προβολής Θρακιωτών δημιουργών, οι οργανωμένες παρεμβάσεις σε μειονεκτούσες  πληθυσμιακές ομάδες, οι δραστηριότητες βασισμένες σε επεξεργασμένες παιδαγωγικές παρεμβάσεις, το εμπλουτισμένο μαθησιακό περιβάλλον και οι παράλληλες δράσεις στα τμήματα εκπαίδευσης, προσδιορίζουν τα ταυτοποιητικά στοιχεία του φορέα μας.

Βασική μέριμνα στα εκπαιδευτικά τμήματα, που είναι και η κύρια πηγή εσόδων του,  είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης που αποβλέπει, τόσο στην απόκτηση δεξιοτήτων που διανοίγουν επαγγελματικές προοπτικές-πολλοί από τους χιλιάδες απόφοιτους των τμημάτων μας στα 16 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος εξασφάλισαν μια νέα καριέρα-, όσο και στην καλλιέργεια αισθητικής αγωγής που επιτρέπει στο άτομο να κατανοεί και να αποκωδικοποιεί πολιτιστικά αγαθά, αλλά και να συμμετέχει ενεργά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι ως δημιουργός.

Εκθέσεις των μαθητών των διαφόρων Τμημάτων παρέχουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.. Στους μαθητές παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικές εκδρομές για παρακολούθηση εκθέσεων ή σεμιναρίων προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους καθώς και η πρόσβαση στην πλούσια πολυθεματική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Grand Μασούτης και του κτήματος «Βουρβουκέλη» στην αίθουσα της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα