Μειονότητα Ροδόπη Τελευταία Νέα

Στην αντεπίθεση περνά το DEB μετά τα πολλά και σκληρά δημοσιεύματα εναντίον του

Μετά την επιτυχία του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ- DEB) στις ευρωεκλογές, έλαβε χώρα μεγάλος αριθμός ειδήσεων και σχολίων στα τοπικά και εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσηςγια το αποτέλεσμα και το μήνυμα που έστειλε το ΚΙΕΦ – DEBκαι ο ψηφοφόρος. Είναι ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο η ύπαρξηανθρώπων που προσπαθούν να κατανοήσουν με τρόπο ακριβή και αδιατάρακτο το μήνυμα που έδωσε στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 η Μειονότητα Δυτικής Θράκης και την εκλογική νίκη του ΚΙΕΦ, όμως  είναι λυπηρό και προκαλούν ερωτηματικά η ύπαρξη ειδήσεων και σχολίων στα μέσα ενημέρωσης, που δεν θέλουν να κατανοήσουν το μήνυμα, τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας και τα στρεβλώνουν.

Θα θέλαμε να επαναλάβουμε άλλη μια φορά ότι, το ΚΙΕΦ και η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης δεν είναι μια απειλή και κίνδυνος για την χώρα μας την Ελλάδα, αλλά είναι πλούτος αυτής της χώρας. Εμείς δεν είμαστε η δύναμη διχασμού αυτής της χώρας και της περιοχής, αλλά είμαστε ένα πολιτικό κόμμα που πιστεύει στις αρχές του δημοκρατικού αγώνα.

Αντί να γίνει προσπάθεια  να εντοπισθούν τα κοινωνικά αίτια της μεγάλης στήριξης  των μειονοτικών ψηφοφόρων που άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, υποστηρίζοντας  το ΚΙΕΦ, η παραγωγή καταστροφικών ειδήσεων και σεναρίων για την χώρα και την περιοχή μας, με σκοπό να ενοχοποιηθεί και να στοχοποιηθεί  η μειονότητα, δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από την καταστροφή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η στοχοποίηση   του ΚΙΕΦ και της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με ισχυρισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα  είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Παρακολουθούμε με θλίψη και σκεπτικισμό τις τελευταίες μέρες, μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης να προβαίνουν σε έναν αγώνα λάσπης και συκοφάντησης με παράλογες κατηγορίες και ισχυρισμούς κατά του ΚΙΕΦ και φυσικά του μειονοτικού ψηφοφόρου που έδωσε μεγάλη ώθηση στο κόμμα μας στις ευρωεκλογές.

Αυτοί που έχουν το θράσος να δείχνουν την Μειονότητα ως απειλή και κίνδυνο για την Ελλάδα, εκτός του ότι δεν γνωρίζουν την μειονότητά μας, δυστυχώς δεν γνωρίζουν και την ιστορία του τόπου.

Οι ψευδείς ειδήσεις και τα σχόλια φαντασίας, που δημοσιεύονται τις τελευταίες εβδομάδες στο περιοδικό «Επίκαιρα»  και παρουσιάζουν το κόμμα μας και την μειονότητα της Θράκης ως «εχθρό της χώρας» υποτιμούν την νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη. Καταδικάζουμε έντονα τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες, σχετικά με το ΚΙΕΦ και την μειονότητά μας στη Δυτική Θράκη, του εν λόγω περιοδικού στις εκδόσεις του με ημερομηνία 24 και 29 Μαΐου 2014.

Ο συγγραφέας του εν λόγω περιοδικού, διαδίδοντας αναληθείς και ψευδείς  ειδήσεις σχετικά με το θέμα  χρηματοδότησης του κόμματός μας από το εξωτερικό με 30 εκατομμύρια ευρώ, καταφεύγει σε μια τεράστια στρέβλωση και προσπαθεί να στοχοποιήσει το κόμμα μας.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι, οι ισχυρισμοί που θέλουν να παρουσιάσουν  το ΚΙΕΦ ως  «αυτονομιστικό κόμμα» είναι πολύ επικίνδυνες και ψευδείς. Οι άνθρωποι της μειονότητας είναι περήφανοι που είναι πολίτες της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι πατρίδα και των Μουσουλμάνων Τούρκων Δυτικής Θράκης. Δεν πρέπει να ξεχαστεί ότι οι άνθρωποι της μειονότητας έπεσαν μάρτυρες για την πατρίδα τους την Ελλάδα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον εμφύλιο.

Περιμένουμε την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με αβάσιμουςκαι κακόβουλους ισχυρισμούςπου αφορούν  το κόμμαμας και ζητάμε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Δηλώνουμε ότι ως κόμμα επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμάμας σχετικά με τους παράλογους ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν και εκφράζουμε την πεποίθηση και την ελπίδα μας για την αποκατάσταση της αλήθειας.

ΚΟΜΜΑΙΣΟΤΗΤΑΣΕΙΡΗΝΗΣκαιΦΙΛΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΚΟΜΜΑΤΟΣ,

Διεύθυνση: Βασιλείου Παύλου 7 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τηλ:(+30)2531102124

Σχετικά Άρθρα