Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο και σήμερα

Προωθούσε παράνομα στην χώρα μας μετανάστη αλλά πιάστηκε

 

Συνελήφθη στις 24-5-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν (1) ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη. Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, διαπίστωσαν ότι ο 29χρονος, αφού αρχικά εξέδωσε για λογαριασμό ενός μη νόμιμου μετανάστη, εισιτήριο με προορισμό την Αθήνα, στη συνέχεια επιβιβάστηκε μαζί του στο λεωφορείο, προωθώντας τον με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο μη νόμιμος μετανάστης κατείχε και επέδειξε ένα φωτοαντίγραφο Δελτίου Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας, το οποίο ανήκει σε άλλο άτομο και κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία. Κατασχέθηκαν επίσης δύο (2) εισιτήρια του ΚΤΕΛ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

 

 

Αλλοδαπός προωθούσε παράνομα στην χώρα μας δεκαπέντε  μετανάστες και συνελήφθη

 

Συνελήφθη στις 29-5-2014 το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Μικρού Δερείου- Μάνδρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα. Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 42χρονου περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 μαχαίρι, με μήκος λάμας 17 εκατοστών και 1 τσεκούρι. Κατασχέθηκαν επίσης: 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 1 ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης (GPS), το χρηματικό ποσό των 50 Ευρώ και 50 δολαρίων ΗΠΑ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

 

 

14χρονος στην Ξάνθη είχε κάνει πολλές κλοπές και πιάστηκε

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας και Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, δύο (2) κλοπές, που είχαν διαπραχθεί την 29 και 30-5-2014, στην πόλη της Ξάνθης. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στις 30-5-2014 το πρωί, στην Ξάνθη, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, 14χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του δράστη ένα πορτοφόλι, που περιείχε 102 Ευρώ, ένα (1) usb stick και διάφορα έγγραφα, καθώς και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, τα οποία όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει την 29 και 30-5-2014, από δύο ημεδαπούς. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους. Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, δύο τσάντες, που περιείχαν ένα ζευγάρι πατίνια και δύο ζευγάρια παπούτσια, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται. Σημειώνεται ότι ο 14χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σχετικά Άρθρα