Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Έξαρση στα σύνορα: Νέα σύλληψη διακινητών. Προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα λαθρομετανάστες

diakhnhtes (1) diakhnhtes

Συνελήφθησαν στις 22-6-2014 το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης- Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου, δύο ημεδαποί, ένας 25χρονος και μια 28χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες. Έξι από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, πέντε υπήκοοι Ιράκ και ένας υπήκοος Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, στον κόμβο Αλεξανδρούπολης της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους οδηγούς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα. Άμεσα, οργανώθηκε επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν αρχικά το προπορευόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι, όπως προέκυψε, λειτουργούσαν ως προπομπός του δεύτερου οχήματος, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, στο δυτικό κόμβο Κομοτηνής, εξήλθε από την Εγνατία Οδό και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του, διαφεύγοντας πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείτε. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Σημειώνεται ότι ο 25χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.

Σχετικά Άρθρα