Ατζέντα Τελευταία Νέα

Ευχαριστήριο TOY Διημέρου «ΑΓΑΠΗΣ 2014»

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί δημοσίως όσους συνέβαλλαν στην μεγάλη επιτυχία του Διημέρου «ΑΓΑΠΗΣ 2014» το οποίο πραγματοποιήθηκε για ενδέκατη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης . Και πάλι σε δύο ημέρες ιδιαίτερης χαράς, τιμής, ελπίδας και έντονης συγκινησιακής φόρτισης βραβεύτηκαν 106 εθελοντές οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά. Τιμήθηκαν με τα ειδικά βραβεία, επαίνους και μετάλλια για τη δράση τους και την προσφορά τους στον συνάνθρωπο. Συνάμα φέτος τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στο σύλλογό μας ο Δήμαρχος Ξάνθης και συνοικοδεσπότης της εκδήλωσης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης στον οποίον αποδόθηκε ειδική πλακέτα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 12ης Μαρτίου 2014 και με την οποία ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος του συλλόγου της «ΑΓΑΠΗΣ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, κόσμησαν  και τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ κ. Τέρενς Κουίκ με πολυπληθή αντιπροσωπεία στελεχών των ΑΝ.ΕΛ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ξάνθης κ. Χρίστος Πούλιος και κ. Νικόλαος Ανταμπούφης με αντίστοιχες πολυπληθείς αντιπροσωπείες ο εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή του Δ’ΣΣ ταξίαρχος Δημήτριος Μπονώρας, ο πρωτοσύγγελος κ.κ. Σωφρόνιος εκπροσωπώντας το μητροπολίτη μας, ο νέος Διευθυντής Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ξάνθης κ. Ηλίας Νικητίδης με το νοσηλευτικό προσωπικό της αιμοδοσίας, εκπρόσωποι του Δικηγορικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, ο γενικός γραμματέας του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Σταμάτης Σταματιάδης, η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παραρτήματος Ξάνθης κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, η πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης κ. Μαίρη Μπεμπέκη, οι εθελοντές ιατροί του συλλόγου μας κ. Βασίλειος Αβραμίδης, κ. Δημήτριος Αδαμίδης, κ. Δημήτριος Πετρίδης και κ. Αναστάσιος Συμεωνίδης, ο πρόεδρος της επιτροπής διάθεσης του Κοινωνικού Λαχείου Ξάνθης στρατηγός ε.α. Νικόλαος Φωτιάδης,  πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος που ήρθαν για να τιμήσουν τους «πρωταθλητές»  της αιμοδοσίας..

Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω όπως ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τους κάτωθι :

-Τους χορηγούς της εκδήλωσης που μέσα σε μια έντονη οικονομική κρίση για ακόμη μια φορά έβαλαν το «χέρι στην τσέπη» και μάλιστα βαθιά προκειμένου να ενισχύσουν και αυτή μας την προσπάθεια, ήτοι : το Κατάστημα ΛΗΤΩ Ξάνθης, το μικροβιολογικό εργαστήριο «ΠΑΝΕΡΗ», το Κατάστημα Γερμανός Ξάνθης, το Ιατροδιαγνωστικό Κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΑΕ, το Διαγνωστικό Κέντρο ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΑΕ, το Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ξάνθης, την εταιρία ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ, το Λ.Ε.Α.Δ. Ξάνθης, την εταιρία ΠΗΓΗ ΑΕ-Πασχάλης Γιώρας, την εταιρία ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΕΕ –κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ και την  εταιρία Δαστερίδης Αλέξανδρος & ΣΙΑ ΟΕ-3SHOPS.

-Τους συνδιοργανωτές μας όπως την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., το Ε.Β.Ε. Ξάνθης και το Δήμο Μύκης.

-Τους δωροθέτες μας για τη μικρή λαχειοφόρο της εκδήλωσης.

-Τη διεύθυνση και το προσωπικό της αίθουσας δεξιώσεων «ΑΠΟΛΛΩΝ» για την άψογη φιλοξενία τους και την καταπληκτική κατά γενική ομολογία κουζίνα του.

-Τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης υπό τη διεύθυνση του κ. Φώτη Κοντού.

-Τους πενήντα τρεις (53) εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν το αίμα τους το Σάββατο 3 Μαίου στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης.

-Τους διευθυντές, τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Παλιάς Χρύσας και του 17ου Δημοτικού Σχολείου  που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα την αιμοδοσία στην  Πλατεία Διοικητηρίου Ξάνθης.

-Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Δ’ Σώμα Στρατού και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν.

-Τα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας που για μια ακόμη φορά προέβαλλαν την εκδήλωση.

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά έλειπε και πάλι η παρουσία και συμπαράσταση ηθική αλλά και υλική της  επίσημης πολιτείας και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.. Το αθηνοκεντρικό κράτος απουσίαζε και πάλι. Ούτε φυσική παρουσία υπήρξε αλλά και πάλι ούτε καν μια επιστολή χαιρετισμού και συνηθισμένων «ανειλημμένων υποχρεώσεων»! Ούτε καν μια στοιχειώδη οικονομική και συμβολική έμπρακτη συμπαράσταση προς το φορέα και τα μέλη που «προσφέρουν» εθελοντικά, αλτρουιστικά και ανθρώπινα τις περισσότερες φιάλες αίματος  από οποιονδήποτε άλλον σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. (τα μέλη της ΑΓΑΠΗΣ προσέφεραν 6.095 φιάλες αίματος για το έτος 2013!).

Ευτυχώς για ακόμη μια φορά η τοπική κοινωνία με τη συμπαράσταση της δημοτικής αλλά και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης ήταν παρούσα και έτοιμη να βοηθήσει παρά τους περιορισμένους πόρους, όμως με περισσή εκτίμηση  και αναγνώριση στο έργο των εθελοντών της «ζωής». Έτσι και αλλιώς το έχουμε τονίσει και παλιότερα είμαστε μαθημένοι να «πολεμούμε» μόνοι μας όλα αυτά τα χρόνια και να τα καταφέρνουμε με το παραπάνω, βοηθώντας πάσχοντες συμπολίτες μας καθώς και πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα.

Το διοικητικό συμβούλιο τέλος  ζητάει συγνώμη για τις όποιες παραλείψεις και παρεξηγήσεις σημειώθηκαν στις εκδηλώσεις και για τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν την πρώτη βραδιά. Προσπαθήσαμε όπως κάθε φορά σε εθελοντική βάση να είναι όλα τέλεια οργανωμένα. Αλλά σε μια ζωντανή εκδήλωση με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα και σκοπό πρέπει όλοι να συμπαραστέκονται και να δείχνουν κατανόηση. Ειδικά αυτοί που έρχονται για πρώτη φορά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι εκδήλωση-χορός όπως οι εκδηλώσεις των πολιτιστικών μας συλλόγων. Σε μια φιλανθρωπική τιμητική βραδιά τον πρώτο λόγο τον έχουν οι τιμηθέντες και βραβευθέντες συμπολίτες μας.

Με το Διήμερο «ΑΓΑΠΗΣ» 2014 και την αποχώρηση του Δημάρχου Ξάνθης από την πρώτη γραμμή της τοπικής αυτοδιοίκησης κλείνει και ένας μεγάλος και συνεχής κύκλος. Την επόμενη χρονιά ελπίζουμε ως σύλλογος να συνεχίζουμε να έχουμε  τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής που θα προκύψει και να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις τιμής των εθελοντών της ζωής. Εξάλλου την επόμενη χρονιά που συμπληρώνονται και 40 έτη λειτουργίας του συλλόγου (1975-2015) θα προκύψει και νέα διοίκηση της «ΑΓΑΠΗΣ» που θα  κληθεί να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, μιας και τα προβλήματα της αιμοδοσίας καθημερινά γίνονται και μεγαλύτερα. Για τους αιμοδότες μέλη μας αφιερώνουμε το «Σε ευχαριστώ για το δώρο της ζωής. Σε ευχαριστώ που είσαι εθελοντής αιμοδότης» Και τους θυμίζουμε ότι «Δίνουμε το αίμα μας γιατί μας περισσεύει η αγάπη και γιατί αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται!».

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                  Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

Σχετικά Άρθρα